Най-страхотните влакчета в света – 2 част (видео)

0

С удоволствие продължаваме с втората порция невероятни усещания, които ще откриете в страхотните видео пътувания по скоростните релси на най-страхотните влакчета в увеселителни паркове в света!

Superman: Escape from Krypton

skorostni vlakcheta-superman

Съоръжението Superman: Escape from Krypton се намира в увеселителен парк във Валенсия, Калифорния, САЩ.  Можете да се насладите на околностите от кула с височина 126 метра, докато влакчето достига своя връх и започне бясното спускане надолу с максимална скорост от 167.4 км/ч. Релсите, за съжаление, са с дължина само 376 метра. Въпреки това, претоварването, на което ще бъдете подложени достига 4.5 G (или 4,5 пъти земното притегляне).

Top Thrill Dragster

skorostni vlakcheta-top-thrill-dragster

Top Thrill Dragster e следващият „ролър коустър”, който Ви представяме. Скоростното влакче се намира в увеселителен парк в Cedar Point в Охайо, САЩ. Влакчето се изкачва на височина 130 метра, а след това се ускорява до скорост от 190 км/ч. Времетраенето на пътуването е 30 секунди, а разстоянието, което влакчето покорява е 850 метра. Пътниците са настанени в три влакчета, всяко от които има пет вагона. Наведнъж могат да се возят 18 души, така че не са изненада огромните опашки от ентусиасти, готови да излетят в небето и стремглаво да се спуснат след това надолу.

Kingda Ka

skorostni vlakcheta-kingda_ka

Kingda Ka е скоростно влакче в увеселителен парк и е носителят на абсолютния рекорд, когато става въпрос за височина. 139 метра е най-високата му точка, затова Kingda Ka носи гордото звание най-високото влакче в увеселителен парк в света. Влакчето е също така много бързо – вагоните летят по релсите с уникалната скорост от 206 км/ч. Времето за пътуването по релсите на това невероятно влакче, включително и времето, необходимо за достигане на вагоните гдо най-високата точка, е по-малко от 51 секунди. Стремглавото спускане е с времетраене 28 секунди. Дължината на релсите е напълно достатъчна, вагоните преодоляват маршрут с дължина от 950 метра.

До две години обаче Kingda Ka вероятно ще загуби титлата на най-високото влакче в увеселителен парк. През 2017 г. се планира да бъде пуснато в експлоатация скоростно влакче небостъргач, височината на който се очаква да бъде над 173 метра.

От ДЕЛО се надяваме да сме успели да спрем дъха Ви, издигайки Ви във висините и стремително спускайки Ви обратно в реалността, така че да сте успели да почувствате тръпката на преживяването. Ако сте пропуснали първата част на най-страшните скоростни влакчета в този линк – Най-страхотните влакчета в света – част 1

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg