Народна рецепта за тотално изтребване на хлебарки

3

Дом без хлебарки – това е мечтата на много българи, най-вече студенти, които имат „щастието“ да съжителстват с тези нечистоплътни съквартиранти. Кой не ги мрази? Тези гадинки биха могли да нападнат дома Ви, а отстраняването им е толкова трудно, че дори не Ви се помисля…

как да се избавим от хлебарки завинагиВ днешно време на пазара има страшно много препарати срещу тези и други видове пълзящи инсекти. Към тях най-често прибягваме, за да прогоним нежеланите гости от домовете си. Често обаче те не са достатъчно ефикасни и почти винаги имат неприятен мирис, а още по-лошото е, че са вредни за нашето здраве.

Мислите, че няма друг по-ефикасен начин от препаратите? Е, ако е така, ще Ви изненадаме, защото има, и то приготвен от Вас в домашни условия.

Необходими са Ви 1 жълтък, 50 гр. борна киселина (на прах) или разтвор на борна киселина 3%, който можете да намерите в аптеките.

Смесете жълтъка, заедно с борната киселина на прах и разбъркайте до получаването на гъста смес. Ако не разполагате с борна киселина на прах, може да използвате 3% разтвор на борна киселина. В този случай, смесете 100 мл от разтвора, заедно с 1 жълтък и добавете малко брашно до получаване на гъста смес. Направете на малки топчета и оставете да изсъхнат за час. Поставете във всички ъгли на дома си и в шкафовете в кухнята и банята.

как да се избавим от хлебарки завинагиВ началото може да смятате, че тази рецепта не е ефективна. Каква ще е изненадата, след като само след няколко седмици, ще намерите изтребени гадинките в дома си. Хлебарките ще бъдат привлечени да доближават и опитват тези топчета, при което ще бъдат отровени. Нещо повече, борната киселина се използва за дезинфекция. Тя не е токсичен продукт, който може да навреди на семейството Ви, както и на домашните любимци!

Доста вероятно е да има оцелели яйца на хлебарки и те да нападнат дома Ви отново.

Ето защо е препоръчително е да повторите процедурата отново след 6 месеца.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

насекоми, мента, гризачиС това растение вкъщи забравяте завинаги за паяци, мишки и други насекоми

 

ако бирата Ви горчи, сменете музиката, която слушате5 начина за употребата на бира в дома и градината

 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!3 коментара

  1. Жекова на

    Всичко пробвах, изтровихме се с разни препарати против хлебарки, но ефектът беше НУЛЕВ, просто си съжителстват с нас. Единственото нещо, което ни спаси е Регент 1 грам с два сварени картофа, 1 лъж. малка захар и една олио. Обърква се и се слага в капачки от безалкохолно и се поставят на различни места в дома. Работи се с ръкавици и се хвърля всичко, в което се объркват нещата, затова е добре да са стари и да не ви е яд като ги хвърлите.

Коментирай в Delo.bg