Народна рецепта срещу много болести!

0

Народната медицина е извор на безброй полезни рецепти, които помагат при най-различни болежки и страдания. Сред всички тези бисери на народната медицина, има едно отлично средство, което помага безотказно при много сериозни здравословни проблеми и тежки заболявания.

Става дума за чудодейната смес от мед и канела, която е установено, че лекува много болести. Медът е признат и в съвременната медицина, където много лекари го препоръчват като ефективно средство за лечение при различни заболявания.

Народна рецепта срещу много болести!Изследвания относно полезното действие на меда и канелата, са направили и редица експерти в Западна Европа. Те с категоричност са установили, че тази смес помага при няколко заболявания, чийто списък е публикуван в редица издания. Ето кои са тези болести:

Възпаления на кожата

Ако имате кожна инфекция, смесете мед и канела и разбъркайте добре. Така получената смес трябва да се постави на засегнатото място по кожата и да престои там поне 30 минути. След това измийте добре с топла вода. Ефектът е много добър.

Народна рецепта срещу много болести!Сърдечни заболявания

Сместта от мед и канела е чудотворна и при сърдечни заболявания. Ако страдате от подобна болест или имате високо кръвно, може да направите следното: разбъркайте мед с канела и сместта мажете върху филия хляб. Може да го правите всеки ден за закуска, например. Доказано е, че комбинацията от мед и канела намалява лошия холестерол и има благоприятен ефект при предотвратяване на сърдечен удар. Ако редовно употребявате това природно средство, вие със сигурност ще помогнете на вашето сърце да укрепне и ще ревитализирате кръвоносните ви съдове. Това е много важно като превантивна мярка срещу инфаркт.

Артрит или възпаления на ставите

Едно много разпространено и болезнено заболяване също може да бъде излекувано при редовен прием на мед и канела. Има два варианта по които да го правите. При първия разбивате супена лъжица мед и чаена лъжица канела в чаша топла вода. Когато се размесят добре, от течността се поставя на болното място и се прави лек масаж. Доказано е, че болката намалява изключително бързо – в рамките на минута до две.

Намаляване на холестерола

Ако страдате от висок холестерол, може да си приготвите следното лекарство: смесете три супени лъжици канела и две супени лъжици мед в половин литър вода. Пийте от течност отвара всеки ден и ще намалите както нивата на холестерола, така също и мазнините в кръвта.

Народна рецепта срещу много болести!Рак на стомаха

Комбинацията от мед и канела е изключително добро средство и при рак на стомаха. Болните, които страдат от това онкологично заболяване трябва да приемат ежедневно и в продължение на три месеца следната смес – лъжица мед, който е разбъркан с лъжица канела на прах.

Инфекции на пикочния мехур

При инфекции на пикочния мехур, медът и канелата също правят чудеса. Рецептата е: две супени лъжици канела и една супена лъжица мед се смесват и разтварят в хладка вода. Получената течност трябва да се пие няколко пъти в седмицата, за да се унищожат бактериите, които са се развили в пикочния мехур.

Народна рецепта срещу много болести!Чести настинки и кашлица

В сезона на настинките, меда и канелата също могат да бъдат много полезни. Ако сте податливи на вирусни заболявания и настинки, добре е да направите следното: яжте една супена лъжица мед, смесен с четвърт супена лъжица канела. Тази смес трябва да консумирате в три последователни дни всяка седмица. По този начин ще засилите имунната си система, ще се преборите с кашлицата, както и с неприятното кихане и болки в синусите.

По-красиви и млади

Комбинацията от мед и канела освен по-здрави, може да ни направи по-красиви и подмладени. Разбъркайте четири супени лъжици мед, една супена лъжица канела и три чаши вода. Сместта сложете на котлона и я оставете да заври. След това я консумирайте всеки ден – вместо кафето например. Учените са категорични, че така ще направите кожата си по-мека и свежа, но още по-важното е, че ще забавите появата на бръчки и ще запазите младежкия си вид за по-дълго.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg