Тинктура от глог сваля диоптъра и помага на сърцето

1

Неведнъж народната медицина се е оказвала по-работеща от конвенционалната. Поредният пример, който споделяме с Вас, читателите на delo.bg, е насочен към хората, страдащи от

аритмия на сърдечния мускул и към носещите голям диоптър.

Лечебните свойства на глога са факт. Неговите цветове и плодове са полезни за приготвянето на чай, с който може да се лекуват дори и деца. Химичният му състав е повече от уникален. Проантоцианидинът, който се съдържа в глога, помага за подсилване на сърдечната дейност и разширяване на кръвоносните съдове. Това от своя страна води до подпомагане на кръвооросяването.

глог Хубавото е, че билката може да се комбинира и с лекарствени препарати, тъй като няма нежелани странични ефекти. Доказано е, че глогът действа върху намаляване на диоптъра и се препоръчва при световъртеж.

Рецептата за приготвяне на тинктура от глог, е изключително лесна. Във всяка аптека може да бъде намерен сушен глог, можете да си го наберете и сами, когато е сезонът му за зреене.

В стъклена еднолитрова бутилка се пълнят три пръста от плодовете на глога. Долива се със силна ракия, докато се запълни 900 мл. от обема на шишето, което не трябва да бъде пълно до горе.

След това бутилката се поставя на затъмнено пространство, където трябва да отлежи две седмици. Когато мине този период, трябва да започнете всекидневен прием. Дори и да Ви хареса, не трябва да приемате повече от една глътка дневно на гладно сутрин.

За да се получи желан ефект, трябва тази тинктура да я приготвите още няколко пъти. Препоръчително е глогът да се консумира за по-дълъг период от време, през който билката да разкрие напълно лечебните си свойства.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Рецепта за перфектно зрениеПриродна рецепта сваля 2 диоптъра само за 2 месеца

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg