Кое е най-надареното животно на планетата

0

Морският жълъд е едно от най-малките и скромни животни, но може да се похвали с най-дългия полов орган, сравнен със собствения му размер. В еректирало състояние членът му става 7 пъти по-дълъг от тялото.

Това животно е хермафродит.

 sea acornКогато реши да бъде „майка“, снася в черупката си, в която изпуска и примамващи феромони. Тогава някой съседен морски жълъд протяга дългия си орган на зачатието и изпуска семенна течност в тази черупка – магията на оплождането.

В света съществуват около 1200 вида морски жълъди. Тези животни се хранят с помощта на краката си, а стоят на главата си, която прикрепват към корабен корпус или скала, благодарение на силното си лепило. Така могат да стоят с часове или дни.

Морските жълъди имат отвор, който представлява долната част на тялото. От там се показват перестите му дълги крака. С тях улавя дребните растения и животинки, които плуват около него и с тях се храни.

Друг природно надарен представител на животинския свят е ивичестият броненосец.

Животното с най-голям член в природата, но не в сравнение с размерите на тялото, е синият кит. Неговият размножителен орган може да бъде дълъг от 1.8 до 3 метра, а обиколката му – 450 мм. Тестисите му тежат по цели 70 кг всеки, а еякулацията му може да стигне до 20 литра.

blue whale penis

През годините разплодният орган на кита е намерил редица приложения в живота и бита на хората.

Някои правят от кожата му водонепроницаема престилка, с която да могат да транжират вече уловените китове. Повечето бозайници като кита, белите мечки и моржовете, имат специална кост. Именно нея ескимосите използват като плазове за шейните си.

От този вид кости на различни животни се произвеждат също бъркалките за кафе, любовни сувенири, както и игли за вратовръзки.

полов орган, животно, морски жълъдЗа финал ще ви изненадаме с факта, че най-уникалният мъжки полов орган в природата е на… човека. Той няма кост, за разлика от почти всичките бозайници, познати в света. Има стрелковидна форма, която е характерна за суперконкурентните видове. Главичката му е създадена така, че да измести и елиминира ефекта на предните сперматозоиди. Т.е., ако една жена забременее, то бащата ще е последният, който е „стрелял“ в нея.

Всъщност природата е била жестока към нас, мъжете, тъй като достойнството ни е два пъти по-голямо, отколкото го виждаме всъщност. Тази скрита, невидима част е вътре в тялото ни и няма как да я видим.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg