Мъжете-държанки са по-склонни към изневяра

0

„Не трябва да хапеш ръката, която те храни“, гласи една поговорка, но в повечето случаи животът оборва тази максима. Ето защо! Представителите на силния пол, които са се оставили да бъдат издържани от своите половинки, са по-склонни да им изневерят! Констатацията е на изследователи от САЩ, според които вероятността от чисто сексуална забежка е по-голяма, когато и разликата в доходите им е по-голяма. Дамите, които дават пари за издръжка на половинките си, за разлика от господата кръшват от правия път доста по-рядко. Изследването е доказало категорично, че представителите и на двата пола са изкушени от залитане към чуждо, ако са потиснати финансово от човека, с когото живеят.

Ако един мъж осигурява 70% от дохода в една връзка, е доста по-малко вероятно да потърси утеха в чужди обятия. Не така обаче, стоят нещата с представителите на Марс, които имат ниски приходи и разчитат изцяло на доходите на своята половинка. Отплатата, че изхарват прехраната в семейството в този случай е по-вероятно да бъде с изневяра.

изневяраВ проучването са участвали 2 750 двойки, сключили брак наскоро. Екипът на Кристин Мунш от университета в Кънектикът обясняват самите изневери на зависимите финансово партньори от представителите на мъжкия пол с това да наложат мъжествеността си, която е наранена от незначителните им доходи.

Ако една домакиня, например, не получава заплата или изработва доста по-малко от своя благоверен, шансът да му изневери е едва 5%. Три пъти по-голяма е вероятността един мъж, който не ходи на работа да кръшне.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg