Стоянка Мутафова е Мисис Дама на годината 2019

0

Неотразимата и неостаряваща Стоянка Мутафова стана Мисис Дама на годината в категория „Култура и изкуство“. Призът ѝ връчи нейният колега Ники Сотиров по време на 11-то издание на годишните награди за бизнес постижения, организирани от Меги Савова. Това не е поредният конкурс за красота, не е състезание. Идеята на наградите е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили, а не известни като „половинката на някой“. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Затова идеята е те да получат своето заслужено признание за това, че сами са изградили свое име в обществото.

Над 150 дами бяха кандидатките за разпределение в 27 категории, но от тях журито реши да награди само 10. Пак по традиция гостите на вечерта бяха посрещани с чаша шампанско, a вечерята бе 5-степенно меню с най-добрите вина, отличени на международни конкурси.

Мисис Дама на годината 2019

организаторът на конкурса Меги Савова, Стоянка Мутафова и водещата Нели Пандилова

Водеща на събитието беше тв водещата Нели Пандилова, а ето и останалите носителки на приза Мисис Дама на годината 2019:

В Категория „Здраве и красота“ бе отличена Теодора Давидкова, собственик на студио за здраво тяло Body T@lk. Ваня Ламбева си тръгна от празничната вечер с приз в категорията „Будители – В името на детето“. Тя е председател на Сдружение „Дива Земя“, чиято цел е да подпомага развитието на талантливи деца, да подпомага възрастни хора, деца и хора в неравностойно положение, с увреждания и в риск, да изгражда, опазва и поддържа паметници на културата и др. В категория „Социален проект“ победител е Петя Цветанова, която е председател и изпълнителен директор на Национален фонд „Свети Никола“. За последните 20 години тя е поела ангажимента за хиляди сираци с физически и ментални увреждания, както и възрастни психично болни, пребиваващи в социални домове. Заедно с великия Йордан Радичков е кръстница на 98 деца сираци, чиято съдба и начин на живот успява да промени през годините. В момента мечтата ѝ е да купи барокамера за деца сираци, страдащи от ДЦП от дома за сираци от 0 до 6 години в гр. Дебелец. В категория „Правосъдие “ отличена беше Богдана Желявска, която е съдия в СГС. Сред председателстваните от нея асоциации е тази за подкрепа на децата – неправителствена организация в обществена полза, която подкрепя и подпомага българските деца за достоен и пълноценен живот, предоставя им възможности за развитие и усъвършенстване. Нейните членове са популярни хора от различни сфери на обществения и културния живот. Сред тях са Ники Сотиров, Васил Петров, Вида Пиронкова, Веси Бонева, Петър Пиронков, Ана-Мария Гюзелева, Красимира Колдамова, Явор Велчев. Една от основните цели е да подпомага развитието на национално и световно ниво на надарените деца, децата със специални знания и способности и децата – таланти и полагаме усилия за това.Българските деца са изключително талантливи и нашата цел е да им осигуряваме изяви и да показваме на хората – в България и в чужбина техните постижения, техния талант и огромния труд, който полагат, за да създават изкуство. Снежина Спасова е победител в категория „Лоялен партньор“. През 2011 г. регистрира Вайн Консултинг Къмпани ЕООД с основна дейност организация на винени събития, развитие на винената култура, издателска дейност, маркетинг, ПР и реклама, свързани с виното. Оттогава до днес инициатор и съорганизатор на Националния конкурс „Сомелиер на годината“. В категория „Медии и журналистика“ с награда си тръгна Цвета Герчева от Woman.bg. Категория „Чуждестранен патньор“ също си има победител. Това е  д-р Елена Крумхолц от Неовитал частен институт, Германия. Почетен плакет на церемонията получи Мария Грубешлиева – Муки, актриса и дъщеря на Стоянка Мутафова. Delo.bg е медиен партньор на събитието.

снимки: Теодор Атанасов

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg