Милан Димов, free rider: Преодолях страха си с първото планинско спускане

0

Лятото е сезонът на екстремните преживявания. Ето защо решихме да Ви срещнем с един български състезател по планинско спускане – Милан Димов, известен още като Миланстера или Монстера. Състезава се в дисциплината спускане и е част от отбора на VIVO. Наскоро той спечели първото място и в друга категория, в която се подвизава – зрелищния градски даунхил.

Как се зароди любовта ти към планинското колоездене?

От малък много харесвам колоезденето. Тогава все още нямаше такива планински велосипеди като сега. Иначе преди 7-8 години се качих за първи път на Витоша с приятели на разходка с колела. Тогава бях скептичен, казах си, че е много опасно, че няма да ми хареса да карам в планината. Въпреки това се качих и направихме едно спускане. От тогава във всеки свободен момент съм в планината.

Милан ДимовКакво се случи със страха?

Преодолях го още с първото каране. Беше доста екстремно, защото се спусках с обикновено колело. След това постепенно започнах да си взимам все по-добро. В момента съм си сглобил състезателен велосипед, с който участвам на състезания. Имам си колело, с което да тренирам. Имам общо три колела за различни типове каране в планината, за да мога да си покрия нуждите и да ставам все по-добър.

Иначе с какво се занимаваш?

През останалото време работя като водач, зимата като сноуборд и ски инструктор. Имаме и малък семеен бизнес, където също помагам…

Тоест не работиш скучна работа и да ползваш велосипеда за допълнителен адреналин…

Като цяло съм работил скучна работа в офис и въобще не ми допадна и не издържах. Предпочитам да съм на открито и да имам нови неща, които да открия.

Милан ДимовКак прекарваш летния сезон?

Караме, постоянно тренираме. Когато сме извън състезания се организираме, за да правим трасета, защото няма кой друг да ги направи. Изградили сме различни виражи, през които да минаваме, скокове. Тренираме на тях, снимаме се. Когато станат най-големите жеги предпочитам да отида на морето, да карам сърф. Този спорт също много ми харесва.

Разбрах, че ти предстои пътуване в Турция?

Да, заедно с моята приятелка ще караме сърф. Иначе колелото със сигурност ще бъде с мен, защото там има интересни места, на които може да се кара и крос-кънтри и фрийрад, което е по-екстремното и доста интересно.

QUАRRY from Beardfrost Productions on Vimeo.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg