Метеорит експлоадира над Тайланд на 7 септември (видео)

0

Метеорит буквално експлоадира над Банкок, очевидци успели да запишат експлозията му на няколко видеозаписа!

В епоха, когато почти всеки шофьор има камера в колата си, не е трудно да бъде направен добър видео запис на необичайни събития, които се случват по целия свят. Най-добрият пример за това е руският метеорит, който падна близо до Челябинск. Той е бил записан от притежател на камери в колата си. Не по-различна е ситуацията и този път, но сега събитието е било заснето в Банкок. Споделяме с Вас видеото на това необичайно събитие, което е станало в понеделник около 09:40 ч. сутринта.

Може би се чудите какъв може да бъде произходът на светлината? Някои от очевидците дори са били притеснени, че виждат самолет, който се взривява във въздуха, и дори не им е минало през ума, че това може да е метеорит. Астрономите обясняват, че това, което се е случило, е съвсем нормално, когато до Земята достига толкова голямо „парче скала”.

Експлозията се случва в горните слоеве на атмосферата – точно както това се е случило с метеорита в Челябинск. Причината за това е големият размер на падналия метеорит. След експлозията той се разгражда на по-малки парчета, така че на повърхността на планетата се падат само малки парчета. За съжаление, в момента не е известен размера на този метеорит, но не може да не отбележи, че теглото на метеорита, който падна в Челябинск, бе 10 хиляди тона. Ние обаче можем да Ви уверим, че този, който експлоадира на 7 септември над Банкок, е много по-малък.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg