Мъжете, жените, изневярата

0

Според изследователите, мъжете и жените функционират по малко по-различен начин едни от други и по различен начин възприемат света около тях. Различват се дори в начина, по който изпитват емоции. Това се отнася например за изневярата която, както става ясно от  последните проучвания, мъжете и жените възприемат по различен начин. Учени от САЩ и Норвегия са установили, че психологическият подход на жените и мъжете по отношение на прелюбодеянието, много се различава един от друг. Докато на мъжете им е много по-трудно да простят физическа изневяра, то жените жените се справят много по-зле с емоционалната изневяра – съобщава Science Daily.

izneviarata2Изследователите интервюирали хиляда двойки, като целта била да оценят как биха приели изневярата на партньора си и как биха реагирали на нея. Като резултат от анализа на всички отговори се оказало, че повечето мъже не умеят да се справят с физическата изневяра, когато партньорката им спи с друг мъж. Жените, от своя страна, много по-трудно да се справят с емоционалното предателството, когато партньорът им се влюбва в друга жена.

Според психолозите, естеството на мъжкото поведение е разбираемо. Мъжете просто се страхуват от мисълта за отглеждане на детето на някой друг. Освен това, в природата на мъжете е да имат чисто физически връзки с противоположния пол и те изпитват необходимостта непрекъснато да ги имат. За жените е много по-сложно. За дамите емоционалната връзка с партньора обикновено е отправната точка, за да изградят силно и сплотено семейство.

„Жените са по-наранените, когато емоционално са предадени от партньора си. За мъжете е вярно точно обратното. Тези различни реакции са резултат от милиони години еволюция.” – казват изследователите.

izneviarata1

Защо се случва това?

Тъй като жените обикновено се грижат за децата, толкова повече те изпитват нужда да създадат силна, емоционална връзка с мъж, който да им помага да отглеждат децата си. Жените са ревниви, когато се опасяват, че партньорът им ще ги остави заради друга жена. От друга страна, мъжете са по-загрижени, че ще трябва да се грижат за отглеждането на поколението на друг мъж, така че те са по-ревниви относно чисто физическата сексуална изневяра.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg