Майка-зайка в битка със змия (видео)

0

Всички си представяме зайчетата като малки беззащитни същества, които прости подскачат безгрижно през поляната и пасат тревичка. Но истината се оказва малко по-различна. Има едно нещо, което свързва повечето животински видове – разбира се, с някои изключения – и това е грижата на майката. И че майчинството често може да даде сила, за която понякога дори не подозираме. Повечето животни от женски пол стават много по-агресивни в хода на отглеждането на малките си.

rabbitВъв видеото, което споделяме, е снимана ситуация, в която змията, която вероятно е плъхова змия, е в процес на консумация на малки зайци в гнездото им. И тогава там е нещо наистина невероятно – идва бесен майка. Един бърз поглед към състоянието на малките показва, че две от тях за съжаление са вече мъртви. Следва нападението на майката на зайчетат. Змията осъзнава, че има малък шанс в това предизвикателство и започва да отстъпва, но заекът не й позволява да се измъкне безнаказано. Вижте сами, защото е трудно да бъде описана с думи реакцията на майката на малките зайчета.

За съжаление не знаем как завършва цялата битка, защото в един момент видеото спира. Подозираме обаче, че не завършва с хепи енд, най-малкото за змията. Между другото интернет потребителите остро разкритикували отношението на авторите и детските коментари, които се чуват по време на видеото. Отделно от факта, че възрастните не са се намесили по никакъв начин е донякъде разбираемо, та нали природата има своите права. Но думи в стила на „убий тази змия“ от устата на дете, което едва се е научило да говори? Този въпрос оставя много съмнения. Всеки от нас дава такова възпитание на децата си по начин, който самият смята, че е правилен. Но страшно много се надяваме, че децата няма да пораснат психопати!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg