Мая Кубратова: С тази природна рецепта 3 в 1 лекувам бронхит и кашлица

0

Има десетки рецепти за природно лечение на бронхит и кашлица, но ние в delo.bg винаги Ви предлагаме изпитани методи. С нас се свърза Мая Кубратова от Русе, която пише как от няколко години лекува напълно ефикасно подобни заболявания в студените месеци на годината. Ето и нейното писмо до екипа ни, с молба да го споделим с Вас – нашите читатели:

Здравейте, казвам се Мая Кубратова. Притежател съм на необикновено семейство, майка съм на две момчета – на 8 и 5 години.

природен лек при пронхит

Мая Кубратова и нейното семейство

Работя като уредник в Екомузей с аквариум в родния си град Русе. Ботаниката е сферата, в която се развивам. През годините

изучавах селските градини и разпитвах бабите за билките, които употребяват. С какво се лекуват, какво знание са пренесли през поколенията.

Съвременният човек предпочита да се довери на безкрайното разнообразие от химия в аптеката. Защото не вярва в нищо, дори и в онова неопределено нещо, което нарича Някаква Сила Там Горе. Забравил е корена си и колко лесно и просто са се лекували всички обичайни болежки. Дори и за мен, когато още от ранните си ученически години знаех, че ще се занимавам с биология, ми беше по-лесно да се доверя на асортимента от аптеката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

природни рецепти при кашлица3 лесни и ефикасни природни рецепти при кашлица, бронхит и пневмония

 

Казват, че няма нищо случайно. Предстоеше ми урок, който трябваше да науча, възелче, което трябваше да разплета по пътя си.

природен лек при пронхит

Мая Кубратова на работното си място – Екомузей с аквариум, Русе

Преди около две години прекарах тежък бронхит. Отидох при белодробен специалист, който ми назначи обичайно лечение. След известно време стана ясно, че лечението не сработва. Последва нова доза лекарства. Нищо. Сякаш тялото ми не реагираше на нито едно лекарство.

Започнах да си мисля, че организмът ми е станал резистентен към всякаква химия.

При раждането на второто си дете получих сепсис. Лекарите ме спасиха по чудо. Бяха ме натъпкали със всички познати на медицината антибиотици.

След поредната безсънна нощ, в която усещах всяка алвеола и бронх да се раздират, реших да се върна там, откъдето трябваше да тръгна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

йодна решетка при бронхитЙодна решетка помага при бронхит и ишиас

 

Влязох в интернет и записах всяка билкова рецепта, която ми попаднеше пред очите. Не, не съм приложила всичките. Реших да се спра на три, но ги приложих едновременно, за по-голяма ефективност.

Първо: Мед! Маже се гърба с течен мед (захаросаният няма да послужи), покрива се с памучен плат и се преспива така. Прави се няколко поредни нощи.

Второ: Сироп с мастика! Половин бира, 1 пакет небет шекер и 1 смлян лимон се варят 30 минути на водна баня. След прецеждане се добавя 3 с.л. мастика. Пие се по няколко глътки три пъти дневно.

Трето: Сироп с орехи! 6 листа индрише (мушкато), 6 ореха с черупките, 1 кутия локум, 1 пакет небет шекер и 6 лукчета (бонбони) се поставят в тенджера с около литър вода и се оставя да ври, докато намалее наполовина. Прецежда се и се пие поне 3 дни.

След няколко дни кашлицата отшумя. От тогава винаги имам нещо наум за бабините деветини и илачи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

рецепта за болки в гърлото на оперната певица Владислава ГарваловаПриродната рецепта при болки в гърлото на оперната певица Владислава Гарвалова

 

как да излекуваме кашлицатаЕто коя храна се справя с кашлицата по-бързо и по-добре от лимоните и меда

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg