Лесен трик да имате ръкавици за смартфон (видео)

0

Днес почти всички имат смартфони със сензорни екрани. За много хора сензорният екран е голямо улеснение, докато за други е голямо мъчение. Но със сигурност никой не харесва да ги използва с ръкавици. Ако здраво натиснете с пръст върху екрана, може и да успеете да направите нещо, но когато ръкавицата е дебела, това енаправо невъзможно. През зимата често се носят дебели ръкавици и така проблемът с кликането върху сензорния дисплей на смартфона се появява често. Как тогава и през студените зимни месеци да работите с удоволствие на своя смартфон, таблет или друг апарат със сензорен екран?

Възможностите са няколко. Една от тях е да се снабдите с подходящите за тази цел „ръкавици за смартфони”. Въпреки това, те не са толкова широко разпространени, колкото нашите „ежедневни” ръкавици. Важно е да знаем на какъв принцип действат сензорните екрани.

smartphone gloves

В съвременните смартфони се използва технологията на „капацитивния” екран. Под защитния слой се съдържа специален проводник. В показания във видеото по-долу случай е използван малко скъпият индий-калаен оксид (ITO). Докосването на екрана предизвиква промяна на електростатичния капацитет на околните електроди, от които телефонът е в състояние да определи къде „е била докоснат”. Сензорният екран много прецизно разграничава допира и е в състояние да разпознае допир на няколко места едновременно. За да стане възможно това обаче, е задължително да има контакт между екрана и нашето тяло или пръсти.

smartphone gloves1

Така че, ако искате да използвате своите смартфони заедно с ежедневните си или пък любимите си ръкавици, е достатъчно само да ги преправите съвсем малко. За целта ще Ви бъде необходим малко меден проводник. Можете да се сдобиете с такъв от опаковката на подарък, например. Това, което трябва да направите, е да го пришиете на един от пръстите на ръкавиците си, с който обикновено кликате върху екрана. С това Вашият проблем със смратфона е решен. Трябва да помните обаче, че медената тел трябва да е пришита така, че едновременно да докосва както „голия” пръст, така и екрана на телефона.

Как точно трябва да се пришие медената тел, можете да видите в споделеното по-долу видео. Желаем Ви ползотворно кликане в студа!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg