Леонардо ди Каприо е новият фаворит за „Оскар“

0

Леонардо ди Каприо измести германско-ирландския актьор Майкъл Фасбендер като фаворит за спечелването на „Оскар“ за най-добра главна мъжка роля през 2016 г.

Преди излизането на филма „Стив Джобс“ на Дани Бойл, Фасбендер с превъплъщението си в образа на съоснователя на компания „Епъл“ беше сочен като основен претендент за отличието от критиците на специализирания сайт ГолдДерби, които правят прогнози за наградите „Оскар“. Лентата обаче се провали в бокс-офиса на Северна Америка, с което оскаровите шансове на Майкъл Фасбендер намаляха.

Майкъл Фасбендър като Стив Джобс в едноименния филм

Майкъл Фасбендър като Стив Джобс в едноименния филм

Експертите на ГолдДерби осъвременяват прогнозите си всяка седмица. С подкрепата на 11 от 22 филмови критици на сайта, Леонардо ди Каприо с ролята си в „Завръщането“ си възвръща фаворитската позиция. Ди Каприо беше сочен за основен претендент за „Оскар“ в началото на септември, но беше изместен за кратко от тазгодишния носител на отличието за главна роля Еди Редмейн. Британският актьор очарова филмовите критици с изпълнението си във филма „Момичето от Дания“ на Том Хупър.

За кратко като фаворит за „Оскар“ от сайта ГолдДерби беше сочен Джони Деп с превъплъщението в биографичната лента „Черна служба“ за бостънския гангстер Джеймс „Уайти“ Бълджър.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg