Къща на цената на панелка – новият интернет хит

1

Искате къща, която да отговаря на всички съвременни стандарти, но пък да не е много скъпа? Благодарение на нова програма сега можете да се сдобиете с такава, при това на цена, равна на едно панелно жилище в столичния квартал „Люлин“ – около 500 – 600 евро за км. м. Строителният период е около 10 месеца, за които е гарантирана фиксираната цена. Към този момент желаещите да се сдобият с подобна къща, могат да избират между 150 модела, като площта им е от 80 до 220 кв. м.

Къщите, които пък ще са съобразени и с родната архитектура, ще бъдат издигани върху парцели на клиентите. Ако нямат изградена канализация, то проектът предвижда да се поставя автономна пречиствателна мини станция. Заложените критерии за енергоефективност на тези еднофамилни къщи ще са по-високи от действащите сега у нас стандарти, тъй като са равни с тези в Германия. В този случай ниската цена нямало да означава лошо качество на материалите, а напротив, ще се работи с доказани фирми в бранша. Приложена е система, включваща най-големите европейски производители на строителни материали, които имат представителство у нас. Еднофамилните постройки ще могат да бъдат финансирани по специална схема, разработена от една от търговските банки у нас.

Справка показва, че към този момент около десет са къщите на цена до 50 000 евро с площ до 80 кв. м. в  София и още толкова в Банкя, 600 пък е бройката им за цялата софийска област. Къщите, предложени на пазара за продан в столицата с площ по-голяма от 80 кв. метра са 580, като средната им цена на квадрат е около 1000 евро. Разбираемо, най-високата цена е отчетена в квартал Драгалевци – 1 300 000 евро за къща от 144 кв. метра.

Ако погледнем данните, за цялата страна се наблюдава ръст в този тип строителство. Годишно в България се строят около 2600 подобни еднофамилни къщи. Целта е западните стандарти за бързо строителство на домове да бъдат въведени у нас и то възможно най-бързо.

И още теми, които биха предизвикали Вашия интерес:

къща, къщиДа си построиш къща за 1000 евро

 

къща, къщиКъща за 1000 лири от строителни отпадъци (снимки)

къща, къщиКитайци строят къща на 2 етажа за… 3 часа (видео)

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg