Кръстиха на Путин новородено бебе в Сирия

0

Бебе, което се появи на белия свят в понеделник в сирийския град Тартус, бе кръстено на президента на Руската федерация Владимир Путин, предаде интернет изданието на ливанския канал Ал Джазира. По думите на таткото, който е военнослужещ в сирийската армия, името на момченцето е по повод желанието му да изрази своята благодарност към президента на Русия за помощта, която оказва на страната му в борбата с тероризма.

кръстиха сирийско бебе на ПутинОнлайн изданието отбелязва, че бебето се чувства добре, а родителите му са покрили легълцето му с руското знаме. Снимката бе пусната във Фейсбук от руската авиобаза в Хмеймим.

През август 2016 г. семейство от Владимирска област прие решение да сменят името на своя син на Путин. Родителите обяснили, че са били вдъхновени от примера на журналиста и преводач от Египет, който два месеца преди това така кръстил новороденото си дете.

Военната операция на Русия в Сирия започна през септември 2015 г. По молба на Дамаск Русия се включи в борбата с терористичната групировка.

Междувременно, в Деня на победата – 9 май, Путин отново взе участие в шествието на „Безсмъртния полк“ в Москва. Президентът носеше на паметното шествие портрета на своя баща фронтовак. Държавният глава неведнъж е разказвал как неговият родител – Владимир Спиридонович Путин, е заминал на фронта, въпреки че не е бил мобилизиран, как е воювал и как е бил тежко ранен на Ленинградския фронт.

кръстиха сирийско бебе на Путин

Акцията „Безсмъртният полк“, чиито участници излизат на шествието с портрети на свои роднини, участвали във войната, се организира за шести път. В Москва 850 000 души са се включили в акцията. В Санкт Петербург шествието събра над 700 000 участници. Над 1,6 млн. души са участвали в акцията в Далечиня изток, Урал и Сибир.

Руснаците почетоха паметта на загиналите по време на Великата отечествена война с минута мълчание в 18,55 ч. московско време веднага след ударите на часовника на Спаската кула в Кремъл. За пет минути прекъснаха предаванията си всички федерални и регионални телевизионни канали и радиостанции. Традицията, почитаща „Светлата памет на падналите в борбата срещу фашизма“, е част от тържествено-траурните ритуали в Деня на победата и датира от 1965 г.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg