Кралица Елизабет на 89 години, принц Уилям – в отпуск до раждането на второто му дете

0

Кралица Елизабет Втора празнува днес своя 89-ти рожден ден. Събитието бе отбелязано през деня от поделение на Кралската конна артилерия, което премина пред Бъкингамския дворец на път за Хайд парк.

Кралица Елизабет навърши 89 години, Принц Уилям излезе в отпускВ парка имаше топовен салют от 41 гърмежа, а от Лондонската кула край Темза бяха произведени салюти с 61 в чест на кралицата.

Кралица Елизабет навърши 89 години, Принц Уилям излезе в отпускНа 9 септември тази година,  тя ще стане монархът, който е бил за най-дълго време на британския престол, като ще измести рекордьора до момента – кралица Виктория. Междувременно, кралският двор, британците, а и целия свят трескаво очакват появата на новия член в кралското семейство. Според мнозина букмейкъри, днешната дата бе една от вероятните, за да се превърне новороденият принц или принцеса в прекрасен подарък за рождения ден на кралицата.

В очакване на раждането на второто си дете, принц Уилям днес излезе в отпуск, който ще продължи до 1 юни. Разбира се, от кралския двор не оповестиха, че отпуската на херцога на Кембридж е заради очакваното раждане, а го обясниха с добрите му професионални постижения. В парка имаше топовен салют от 41 гърмежа, а от Лондонската кула край Темза бяха произведени салюти с 61 в чест на кралицата.Това е разбираемо, тъй като от резиденцията на кралската двойка са крайно предпазливи по отношение оповестяването на каквато и и да е информация, свързана с предстоящото раждане.

Официалната информация е, че принц Уилям е завършил своето обучение по-рано от предвиденото. Той се обучава да бъде пилот на хеликоптер в системата ва спешната помощ. Отпускът на принца ще продължи до 1 юни, а след това той ще започне втората част на обучението си, което ще продължи три седмици. И докато кралският двор продължава да не осветлява по никакъв начин подробности относно предстоящото всеки момент щастливо събитие в семейството на Уилям и Катрин, залаганията за второто им бебе са в разгара си. Сред букмейкърите, най-популярните и вероятни дати за раждане на новия кралски наследник са датите 25, 26 и 29 април. Болшинството от залозите са, че бебето ще е момиче.

Както и преди две години, така и сега, раждането на кралското бебе ще бъде добър стимул за британската икономика. Прогнозите са, че продажбите ще нарастнат с около 80 милиона лири. За сравнение, през 2013-та година, когато на бял свят се появи първородното дете на Уилям и Катрин, тази сума бе 247 милиона. В парка имаше топовен салют от 41 гърмежа, а от Лондонската кула край Темза бяха произведени салюти с 61 в чест на кралицата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg