Косата предупреждава за инфаркт месеци по-рано

0

Една от най-честите причини за смърт в световен мащаб е сърдечният удар (инфаркт). Знаете ли, че тялото Ви дава знаци месеци преди този тежък здравословен проблем да Ви връхлети?

признаците, че смъртта настъпва5 признака, които издават наближаването на смъртта

 

Според учените, всички промени в човешкото тяло вървят успоредно с промяна и на косата. Установено е, че

нашата коса може да ни предупреди няколко месеца преди да получим инфаркт!

Ако нивото на кортизола – хормона на стреса, е високо, това може да бъде знак за инфаркт месеци по-рано.

Канадски учени направиха изследване как бракът, финансовите и служебните проблеми могат да увеличат риска от сърдечносъдови заболявания. Заключението на тяхното проучване е, че има биологичен знак, който може да ни предупреди за опасността от сърдечен удар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

инфаркт, депресияТези два плода намаляват риска от инсулт и инфаркт

 

Професорите Стан Ван Майнд и Джидиън Коран от Университета на Западно Онтарио са категорични, че нивото на кортизола може да се определи чрез анализ на урината, слюнката и кръвта. Тези изследвания показват повишени нива на кортизола няколко дни и часове преди сърдечния удар.

косата предсказва инфарктАнализ на косата обаче, може да предскаже бъдещ сърдечен удар доста по-рано. Установено било, че проби от косата могат да дадат хронологична информация за нивата на кортизола на всеки човек.

На месец растежът на косата е средно около 1 см. С няколкосантиметров кичур коса (6-15 см) може да определите нивото на стрес в рамките на няколко месеца. Това е било доказано от проучване, проведено сред 56 души с инфаркт. Резултатите били сравнени с дължината на косата при хора, които страдат от други заболявания.

Лекарите открили големи концентрации на кортизол в косата на получилите инфаркт три месеца преди сърдечния удар.

Измерванията на кортизола чрез кичур коса могат да се използват за разпознаване на пациенти, които са изложени на висок риск от инфаркт. При тях могат да се приложат стратегии, насочени към справяне с хроничния стрес.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

тученица, рак, инфарктВ България масово се унищожава растение, което бори рак и предпазва от инфаркт

 

Нивата на кортизола могат да се измерят съвсем лесно. Нужно е да отрежете кичур коса и да го занесете в лаборатория, където да го изследват. След това обсъдете резултатите с лекуващия Ви лекар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Първа помощ при инфаркт с изпитано и ефикасно средствоПърва помощ при инфаркт с това изпитано и ефикасно средство

 

Сред другите симптоми, които подсказват за наближаващ сърдечен удар, са силна болка в гърдите, въпреки че не всяка болка в гърдите е симптом на сърдечен удар. Болка в краката, ръцете, шията и челюстта. Много хора преди прединфарктно състояние имат гадене, потене, затруднено дишане и стомашни проблеми.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg