Направили сте твърде много тарталети? Или може би не знаете как да съхраните вкусния плодов сок, който Ви остана от днешния следобед?Може би дори не знаете, че по-голямата част от хранителните продуктите може да се съхраняват във фризера за дълго време.
Съхранението на продукти и храни в прясно състояние за продължително време е сложна задача. С течение на времето, те губят своята стойност, тъй като в тях с времето започват да протичат сложни процеси. Но това не означава, че трябва да се консумира всичко веднага. Напротив. Последните изследвания на учените доказват, че процесът на замразяване не само не вреди на ястията, но и помага да се отърват от бактерии, така че продуктите остават свежи за дълго време.
С успех може да бъде замразен хляб, палачинки, кифли или бисквити. Някои от тях може да се съхраняват във фризера за период до една година.
Случаят изглежда по същия начин, когато става въпрос за различни видове месо, включително пилешко и пуешко. Във фризера, без колебание, можете да добавите и морски дарове, сирене и дори сурови яйца, зеленчуци и плодове.
Избягвайте обаче да замразявате кафе, майонеза, зелена салата, консервирана риба и зърнени култури. Повечето продукти издържат на ниски температури, но може да не са подходящи за консумация по-късно след размразяване.
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!