Кога жените в службата изглеждат най-зле ?

0

Сигурно никога не сте се замисляли по въпроса – Кога изглеждате най-зле в службата? По принцип външният вид и суетата са присъщи предимно на жените, но и не малко мъже са подвластни на желанието да изглеждат добре. Затова за всички би било интересно да узнаят защо и кога не са в най-добрата си форма, докато са на работа. И ако при мъжете подобно проучване не е правено, или поне не сме научили все още за него, то за дамите има конкретни изводи по темата. Кога жените в службата изглеждат най-зле?Мнението на представителките на нежния пол е, че най-зле изглеждат на работното си място в четвъртък и то в определен час – 16.05 часа. Този резултат е показало проучване, което е направено във Великобритания. То е извършено по поръчка на клиниката „Premier Laser“ и в него са участвали 1000 дами. Любопитното допитване освен, че е показало кога жените изглеждат най-зле, е дало отговор и на още един въпрос – Кога дамите се чувстват най-привлекателни на работното си място? Ако се чудите кога е този момент – жените са били категорични, че става дума за понеделник сутрин в 10.06 часа.

Кога жените в службата изглеждат най-зле?Причината за това твърдение е съвсем логична. Повечето хора в понеделник сутрин отиват отпочинали и освежени на работа. Същото важи и за дамите, които обикновено точно в понеделник избират най-старателно облеклото, с което ще се явят в службата си. И тъй като по-бодрият дух, висок тонус и чувството за отпочиналост им придават допълнително самочувствие, повечето жени предпочитат в понеделник да се облекат така, че да впечатлят своите колеги. Кога жените в службата изглеждат най-зле?Тази нагласа обаче се променя с напредването на седмицата и с всеки следващ работен ден, желанието ни да бъдем в безупречен вид на работа отслабва. Тази тенденция забелязвам и у себе си като жена – в средата на седмицата започвам да правя повече компромиси с външността и облеклото. Същото са споделили и участничките в проучването във Великобритания. В масовия случай, дамите губят своето самочувствие и увереността в това, че са красиви обикновено в четвъртък следобед. Специалистите обясняват това с натрупването на умора през седмицата, което ни прави не толкова загрижени за външния си вид.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg