Какво трябва да знаете, ако се влюбите в дете на разведени родители?

0

Това, което ни се случва в детството има отражение през целия ни живот – то ни формира като личности, прави ни сигурни или несигурни, оформя характера ни и със сигурност се отразява на отношенията ни с противоположния пол. Според специалистите, особено важно е детството ни, ако сме се влюбили в мъж или жена – дете на разведени родители. Децата, които са отраснали в такива семейства са белязани от този факт и затова към тях винаги трябва да се подхожда внимателно от страна на партньора.

Какво трябва да знаете ако се влюбите в дете на разведени родители? Джъстин Гамил споделя своя опит в тази посока и твърди, че като син на разведени родители, може със сигурност да потвърди, че гледа на своите връзки по различен начин от тези, които са отраснали в нормални семейства. Според него, начинът по който обичат своите половинки децата на разведени родители също е различен. Основната причина за това е, че тези хора твърде рано опознават както добрите, така и лошите страни на взаимоотношенията между хората. Затова, те се отразяват на тяхното съзряване и имат голямо значение, когато се превърнат във възрастни хора.

За да бъде полезен на всички, които имат партньор, чието детство е белязано от развода на родителите му, Джъстин дава някои важни и много ценни съвети. Ако се съобразявате с тях, това със сигурност ще улесни връзката Ви.

Едно от най-основните неща, които трябва да знаете, ако сте във връзка с дете на разведени родители е, че за него/нея не са важни думите, а действията.

Когато се касае за сериозно обвързване, тези партньори държат повече и най-вече наблюдават постъпките на своята половинка, а не на думите. Затова е много важно да показвате на своя партньор, че го обичате, а не само да му го казвате.

Какво трябва да знаете ако се влюбите в дете на разведени родители? Друг много важен съвет е постоянното общуване с партньора. В такава връзка не бива да допускате да има проблем в комуникацията между Вас, защото това е една от най-честите причини за разрив в отношенията. Това всъщност важи за всички двойки, не само за тези, в които единият от партньорите е дете на разбито семейство.

Много е важно да знаете, че любовта плаши повечето хора, които са преживели развод на родителите си. И това е съвсем нормално и логично, защото техният идеал за любов и семейни отношения се е разпаднал много рано – още като дете. Поради това, тези хора възприемат понякога любовта като нещо страшно и в повечето случаи са много по-предпазливи в отношенията си с другия пол. Това не ги прави неспособни да обичат, а дори напротив – те обичат наистина много силно.

Какво трябва да знаете ако се влюбите в дете на разведени родители? Ако обект на Вашите чувства е човек, чийто родители са се развели твърде рано, то той със сигурност ще бъде предпазлив в любовните си отношения, ще забелязва всички предупредителни знаци и ще обръща внимание на всички детайли. Това не трябва да Ви ядосва или дразни, защото единствената цел на това поведение е да се откажат бързо от лоши и неподходящи връзки, за да не бъдат наранени.

Един от най-важните съвети обаче е да бъдете търпеливи с такъв човек. Партньор, който е преживял развода на родителите си в детска възраст, не е привърженик на несериозните връзки. Той иска истинско и трайно обвързване, основано на доверие, а това при тях не става бързо – нужно е много търпение.

 

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg