Всеки ден си има цвят! Кой да изберем за облеклото си днес, за да сме с късмет и да ни върви

0

Всеки ден от седмицата отговаря на определено небесно тяло – планета, звезда или спътник. Това е ясно още от древни времена, когато хората са се съобразявали не само с астрономическите влияния, но и с цветовете, които са в резонанс с Вселената.

Меркурий, Сатурн, Марс, Юпитер, Венера, Луна и Слънце – всяко едно от тези небесни тела управлява различен ден от понеделник до неделя и има свой цвят и нюанси към него.

Съобразяваме ли се с това дали обличаме дрехи с конкретни цветове според деня, който е под влиянието на всяка една от планетите, Слънцето или Луната, ще бъдем много успешни и ще ни върви във всичко. Късметът ще бъде най спътник, а на всяка врата, на която почукаме, ще се отвори за нас.

Облечете ли обаче неподходящ цвят, то директно влизате в дисонанс с природата, което може да Ви навлече само неуспехи.

Цветът на дрехата, с която сме облечени през всеки от седемте дни в седмицата, действа положително на околния свят. Това не значи, че цялостния ни аутфит трябва да е в един цвят. Най-сполучлива е комбинация от цветове, в които може да има дори и един аксесоар, който да е в цвета на небесното тяло, на което е подвластен конкретният ден от седмицата.

Ето на кой ден какъв цвят отива!

Понеделник

Monday – Денят на Луната (Moon). Първият ден от седмицата е характерен с променливото си настроение и нестабилност. За да сте успешни и в добра кондиция, носете сребристо, мръсно бяло, пясъчно.

Вторник

Вторият ден от седмицата е подвластен на най-огнената планета – Марс. Вторник се отличава с желание за победа и свръх енергия. Ето защо, най-благоприятните цветове са червен, керемиден, кафяв.

Сряда

Денят, който се управлява от най-близката до Слънцето планета – Меркурий, е сряда. В този ден атмосферата е блягоприятна за разговори, срещи и като цяло социалната комуникация. Носете се в бяло и бледо жълто.

Четвъртък

Четвъртък е денят, чийто управител е Юпитер. Thursday – денят на бог Тор в скандинавската митология. Това е истинската среда на всяка седмица, обикновено изпълнена с положителна енергия, свързана с щастливи и благоприятни събития. Водещите цветове са виолетов и зелен.

Петък

Ако вторник е денят на мъжката планета Марс, то петък подлежи на влиянието на нежната Венера. Този ден се характеризира със спокойна енергетика, а хората изпитват силни чувства на привързаност и любов. Обличайте се в светло син и розов цвят.

Събота

Събота или Saturday, е денят, чийто управител е Сатурн. Шестият ден от седмицата има доста тайнствена енергетика. Препоръчително е в събота да се занимавате с натрупване на нови знания. Благоприятни за събота са сив, черен и тъмносин цвят на дрехите Ви.

Неделя

Седмият ден е с управител Слънцето. Неделя носи много позитивизъм, творчество и енергичност у всеки. За да засилите въздействието на звездата, носете жълто и златисто.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg