Как ефикасно да избелим зъбите си сами вкъщи

0

Перфектната холивудска усмивка е нещо, за което всички мечтаем, нали? Зъбите ни – идеално бели, подравнени и съвършени – завършекът на сияйния вид!

Съществуват редица стоматологични процедури, които могат да ви помогнат да получите перлено бялата усмивка. Често те са не само доста скъпи, но и не толкова безопасни.

Защо зъбите ни пожълтяват с времето?

Причините са много и различни, но всъщност, в най-голяма степен това се дължи на генетиката ни. Емайлът на всеки наш зъб с течение на времето се разрушава, отслабва или обезцветява. Това се случва заради редовната консумация на някои храни и напитки, в резултат на някои болести, употребата на антибиотици или лошата устна хигиена. Подбрахме няколко от най-ефективните средства за справяне с този проблем, които можете да използвате лесно и в домашни условия. Ето ги и тях:

  • Сода за хляб и лимонов сок
  • Ягоди
  • Кокосово масло
  • Активен въглен

Дори да не Ви се вярва, активният въглен е един от най-ефикасните методи за избелване на зъбите в домашни условия. Освен че може да бъде доста полезен и често изписван от някои лекари, той може да Ви подари и усмивката, която може би не сте и предполагали, че ще притежавате. Но стига толкова подробности, убедете се сами – а рецептата можете да откриете тук:

здрави зъбиУникално лесно избелване на зъби в домашни условия

 

Кокосовото масло е продукт, което можете да използвате за почти всичко – от кожа, коса и грижа за тялото до диета и избелване на зъбите и поддържане на добра зъбна хигиена. Измийте зъбите си с кокосово масло или втрийте малко кокосово масло в зъбите и венците си. Повтаряйте процедурата веднъж дневно.

Содата има безброй приложения в нашето ежедневие – едно от тях е и избелването на зъбния емайл. А рецептата е проста – 1 лъжичка сода бикарбонат се смесва с няколко капки изстискан пресен сок лимон. Поставете сместа върху четка за зъби и нанесете върху зъбите за около 1-2 минути, без да докосвате венците. В противен случай можете да ги раздразните. Изплакнете с вода. Повтаряйте процедурата през ден в продължение на 1-2 седмици.

Ягодите са напълно естествен продукт, който за разлика от содата няма да навреди на венците Ви, а ароматът им е любим на много от Вас. За целта намачкайте няколко ягоди и втрийте в зъбите си. Спокойно можете да повтаряте процедурата доста по-често от останалите – например сутрин и вечер. Успех!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg