Как да разберем сами кои са модните тенденции?

0

Не е задължително човек да е професионален стилист, за да умее правилно и добре да съчетава облеклото и аксесоарите си по начин, който да го прави успешен. Това умение е основано на усет към хармоничното, заложен е в повечето у нас, но  са необходими известни усилия и „тренировки”. Информацията за модните тенденции залива всички медийни пространства и стига човек да има желание, може лесно „да бъде в час”. Наблюдателност и аналитичност – това е което ви е нужно. Вгледайте се в света наоколо и се запитайте кое и как изглежда добре, най-вече защо е постигнат съответния ефект. Същото важи и когато сляпото следване на модата се е превърнало в персонален крах.

модните тенденции

На първо време си изберете някое модно списание, което вярно и адекватно отразява тенденциите. В началото на сезона огледайте добре представените модели, но не винаги се доверявайте на обобщенията на стилистите. Всеки стилист представя своя гледна точка и това е съвсем нормално, тъй като модата отдавна не е толкова затворена и консервативна. Добре би било да се спрете на няколко световни марки и да следите техните предложения, за да не се объркате в потока от информация. Вместо списание може да следите онлайн изданията или дори някой професионален блог, но самото закупуване на хартиен луксозен носител е нещо като подарък към вас самите и е признак за определен интерес.

модните тенденции

Лесен и неангажиращ с време начин да проследите „модерното” е като наблюдавате какво носят известните от шоубизнеса. Дали ще е от гостуване в предаване, концерт или реалити формат, зависи от предпочитанията ви. Церемонии като Оскарите са показателни за актуалните тенденции, но там се следва определен формален дрес код, който едва ли ще ви даде насоки за ежедневието. Все пак, тъй като и там се допускат все повече стилистични гафове, е добре да се загледате и да се замислите защо дадена рокля стои добре на една актриса, а на друга не. Тук опираме до хармония между цвят, кройка и телесни излъчвания. Това като ефект винаги е видимо и за обикновения зрител, който дори подсъзнателно усеща, че нещо не е наред с визията.

модните тенденции

Вглеждайте се внимателно не само в цветовете, но и в материите. Напоследък новите технологии в материите са основната конкуренция при големите дизайнери. Важно е да оцените как съответната материя се спуска по тялото и най-вече как тя ще хармонира вашите лични пропорции. Големите „набухвания”, волани и всякакви подобни елементи са предимно за дами с по-тесни размери.

модните тенденции

Масовото нахлуване на рекламата в интернет роди безброй сайтове на всякакви модни къщи и бутици. За съжаление голяма част от показаните там облекла са зле съчетани и снимани върху непрофесионални модели. Разглеждайте ги, но не си мерете аршина според тях. В модата, разбира се, няма правила и човек най-добре може да се учи от чуждите грешки. Доверяването на собствената естетична интуиция е най-доброто, което да направите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg