Как да свалите нивата на холестерола без хапчета

0

Съществуват все повече доказателства, свързани с това, че повечето лекарства водят до множество сериозни здравни усложнения. Те варират от мускулни проблеми при диабетиците до повишен риск от рак. Въпреки това, някои лекарства като статините си остават най-често използваната терапия за намаляване на високите нива на холестерол в кръвта.

 

Защо статините са вредни за здравето?

Най-тревожното нещо за тази група лекарства е, че те разрушават коензима в тялото ни, което води до сериозни последици за здравето. Коензимът, всъщност, играе важна роля във формирането на ATP-молекули, които пък са от съществено значение за производството на клетъчна енергия. Когато лечението със статини не е допълнено с коензим Q10, рисковете за здравето на пациента са много сериозни.свалете холестерола без медикаменти

Някои органи в тялото, като сърцето например, се нуждаят от повече енергия за правилното си функциониране, т.е. повече коензим Q10. А той се произвежда основно в черния дроб, което означава, че освен всичко останало, той регулира и кръвната захар.

свалете вашия холестерол без медикаментиУбедихте ли се във вредата от статините? Всъщност, съществува и още един аргумент срещу приема им с цел намаляване на нивата на холестерола в кръвта – 75% от холестерола в кръвта се произвежда от черния дроб, повлиян от нивата на инсулина в кръвта.

С други думи, оптимизирайки нивата на инсулина в кръвта, Вие също бихте могли да регулирате нивата на холестерола.

Всички тези изводи водят до заключението, че човек може ефективно да регулира нивата на холестерола само чрез прости диети и промени в начина си на живот, без да е нужно да вреди още повече на тялото си с медикаменти.

Ето и някои естествени начини за тази цел:

Увеличете приема на витамин D

Редовното излагане на слънце може да бъде доста ефективно за нормализирането на нивата на холестерола в кръвта и предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания.

Премахнете мазнините и въглехидратите от менюто си

Вместо това увеличете приема на пресни листни зеленчуци и плодовете.

Обогатете менюто си с полезни храни

Добавете високо качествено рибено масло в менюто си. Обогатете Вашата диета с храни като зехтин, кокосово масло, органични яйца, авокадо, сурови ядки и семена, меса само от растителноядни животни.

Извършвайте физическа активност

Ако смятате фитнеса за скучен или нямате възможност да ходите, то 20 минути пеша в парка биха били напълно достатъчни.

Намалете нивата на стрес

Ограничете прекомерното пушене или пиене на алкохол.

Не се лишавайте от сън

Нещото, което прави тези стъпки по-благоприятни за намаляване на нивата на холестерола в кръвта, е фактът, че те не поставят здравето Ви на риск, за разлика от статините. Освен това, тези стъпки не само ще подобрят сърдечно-съдовата Ви функция, но и цялостното здраве на организма Ви.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg