Ива Екимова след първия си урок по дайвинг: Запленена съм от морското дъно (видео)

1

Преди около година Ви разказахме за първия полет на Ива Екимова. Това лято красавицата се гмурна в дълбокото. Специално за delo.bg пиарката разказа за първия си опит в гмуркането под вода.

Навръх 40-ия си рожден ден Ива Екимова получила за подарък – ваучер за дайвинг.

Натоварената й програма така и не позволила да се възползва от нестандартния дар в началото на отпускарския сезон. Когато видяла, че срокът на ваучера изтича, Екимова и за миг не се замислила. Качила се на колата и пропътувала пътя София-Созопол, за да открие тайнството на подводното царство.

„За малко да се откажа, толкова ме беше страх” –

сподели Ива пред delo.bg. Опитните инструктори обаче са категорични, че безопасността е на първо място и всичко, което се иска от начинаещия дайвър е да се забавлява.

След като преодоляла безпокойството си, Екимова, екипирана с неупрен, двукилограмова бутилка с кислород, тежести за гмуркане, обезопасителна жилетка, маска и плавници се потопила във все още топлите прегръдки на Черно море.

„Много беше вълнуващо, красиво и наистина спокойно” –

бяха първите впечатления на експерта по комуникации след урока по дайвинг.

„Два пъти излизах над водата, вероятно, защото не бях свикнала да дишам и издишам през устата” –

разказва Ива и допълва:

„Запленена съм от морското дъно. Бих навлязла още по-дълбоко в дайвинга. Със сигурност ще отделя време, в което да се посветя по-сериозно на този спорт. Наистина много ми хареса.”

Ива Екимова с първи урок по дайвинг

Емоционалното лято за Екимова бе свързано и с множество срещи с деца от Сатовча, Крумовград, Кирково, Тутракан, Главиница и Ситово. Участниците между 1-ви и 7-ми клас споделиха прекрасните си преживявания с Ива и екипа й. Приключилата преди дни Приключенско-образователна академия е част от проектите, към които пиарката се присъединява в личната си мисия за по-качествено образование. През есента тя ще се посвети на образователната конференция DigitalKidz. Тематичната среща за образование и родителство на „дигиталните деца“, включва двудневно изложение за иновации, образование и технологии, както и кръгла маса с участието на посланиците на пет държави и техните гости. На въпрос на delo.bg „А кога ще почиваш?”, Ива с усмивка отговори:

„Работейки си почивам, защото истински харесвам работата си!”

Ексклузивните кадри от първия дайвинг на Ива Екимова може да видите само тук:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. scubadiver на

    Господа журналисти, можехте да направите една консултация с експертите от DUE /deep underwater education/, при които се е случило събитието, и да напишете статията малко по-грамотно.

Коментирай в Delo.bg