Часовникът като незаменим аксесоар през годините

0

Казват, че щастливият човек не носи часовник, но едва ли има ценител на добрия стил и модата, който ще отрече, че часовникът е един от най-атрактивните и забелязващи се аксесоари.

Часовникът не се използва само за удобство, той е и знак за личен стил, социалната принадлежност, дори за характера на своя притежател.

Хората, които ценят своето време и обръщат внимание на всеки детайл от облеклото и външния вид, не биха допуснали да носят евтин часовник, който не притежава нужното качество и стил. Въпреки че днес се предлагат изключително атрактивни и интересни по дизайн часовници, при избор на часовник е от голямо значение именно качественото и прецизно изработване.

Ето защо, часовниците от утвърдени марки, които се славят с високо качество и традиции в този бранш, са на доста по-високи цени. За сметка на това, марковите часовници се отличават с елегантна линия, усет към всеки детайл и надеждно качество, на което може да се разчита с години. При интерес, именно такива може да намерите на https://timezone24.bg/.

Действително, при покупка на качествен часовник, той може да се използва много дълго време и да се предава от поколение на поколение. Качествените часовници се характеризират с това, че стойността им не се обезценява с годините, а напротив, става все по-висока.

Любопитни факти от историята на часовниците

Първите часовници са слънчевите.

Слънчев часовник

Ръчният часовник е изобретен през 18- ти век. Неговият създател е швейцарецът Абрахам-Луи Бреге. И до днес той се смята за виртуоз в часовникарското изкуство.

Първият механичен часовник е пуснат на пазара през 1780 г.

Часовниците бързо набират популярност и стават все по-усъвършенствани, леки и удобни за употреба.

Някои от големите любители на часовници са Мария-Антоанета и Крал Луи XVI, руският император Александър Първи, Уинстън Чърчил и др.

Интересно е, че Мария-Антоанета е била така привързана към своя специален часовник марка „Бреге“, че не се разделя с него до самата си екзекуция.

Съвременните часовници стават все по-функционални и в никакъв случай не отразяват само и единствено точния час.

След като хората полудяха по смартфоните, идва ред да се запалят по смарт часовниците. Те са модерни, полезни и желани както от мъжете, така и от жените.

smartwatch

Прогнозите са за бум на подобни умни устройства до края на 2016 г. Ако трябва да бъдем по-конкретни, над 170 милиона подобни устройства ще залеят света.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg