Историята на Самуил от Русе, който свали 186 кг за 2 години (снимки)

1

Самуил от Русе е млад мъж, който в най-тежкия период от живота си е бил 276 кг. Когато завършил своето образование обаче, вече е 90! На своите приятели показва на профила си във Фейсбук елегантна фигура.

22-годишният млад мъж е свалил в продължение на две години 186 килограма. Заради проблемите със здравето младежът прекъснал образованието си, но успял да завърши и да се наслади на един от най-хубавите дни в живота си.

Самуил на разходка в парка, когато е тежал 276 кг

А промяната на Самуил е наистина впечатляваща – той няма корем, лицето му не е подпухнало и отслабването му е драстично. Елегантният черен костюм допълва фантастичната му трансформация, а кадрите от абитуриентския му бал затвърдяват впечатлението, че е положил неимоверни усилия, за да свали теглото си.

„Моята обич, моята болка, моят герой. Благодаря на всички, които бяха част от нашия път до този миг, с всичките му нюанси! Върви уверено, мъдро и честно по своя път, Сами! Не си сам!“ –

написа неговата майка Руслина Александрова в социалната мрежа.

Самуил през есента на 2018 г.

Съдбата на Самуил стана публично достояние именно благодарение на майка му. Репортаж за него зрителите видяха в предаването „Преди обед“ по bTV на 3 септември 2018 г., когато той тежеше 170 кг.

Когато бил на 17 години и тежал около 170 кг, Самуил получил паник атака в училище. Наложило се да го откарат от училищния двор с линейка. Той дори прекъснал обучението си в Музикалното училище в Русе и година и половина не е излизал никъде.

две снимки с 5 месеца разлика

В продължение на близо две години той не ходил на училище, стоял си вкъщи и се тъпчел с вредна храна.

Майката Руслина публикува сърцераздирателен статус във Фейсбук, в който разказа за сина си. Младежът страда от метаболитен синдром и лечение за него в България няма. Майката е отчаяна и търси спасение чрез публичност на проблема. Появява се фитнес инструкторът Чудомир, който търпеливо го преобразява с дисциплина и упражнения, и към днешна дата Самуил е активно младо момче, чиито мечти са станали реалност.

След като се взема в ръце, не само започва да отслабва, но и отново тръгва на училище. И на 24 май 2019 година бил неговият абитуриентски бал.

Самуил на абитуриентския си бал в край на май 2019 г.

„Падам – ставам, но не се предавам. Имам спечелени битки, имам и изгубени. Тази война обаче ще я спечеля! Борбата продължава“ –

заяви на бала си русенецът Самуил Александров.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg