Искате успешен уеб сайт – лесно е

1

Изработката на сайт се извършва в няколко етапа, които започват с изграждането на основната концепция на проекта.

Концепция

В този етап се вземат предвид много фактори – целта на уеб сайта, към кого е насочен (т.е. каква е целевата му аудитория) и какво се стреми да постигне този онлайн проект.

Проектиране

Следва етап по изграждане на техническата спецификация на уеб сайта. Това означава да се изготви документ, в който да са посочени каква е структурата, навигацията, функционалността и какви са основните изисквания към дизайна на сайта.

Дизайн

След съгласуване и одобрение на техническата спецификация по изграждане на сайта от клиента, се пристъпва към изработката на дизайна на оналйн магазина или уеб сайта. Тук последната дума имат клиентите, които определят какви са желанията и вижданията им по това как искат да изглежда сайтът им. В зависимост от финансовите средства и от времето, с което разполагат уеб дизайнерите, в крайна сметка се постига и окончателната визия на сайта.

Програмиране

Предпоследният етап, през който минава изработката на даден сайт, е изграждане на програмната му част. Програмирането на уеб сайта включва създаването на система за управление от администраторите, потребителска част и др. Образно казано, това е етап, в който сайтът от рисунка на екрана се превръща в действащ, управляем и функционален интернет портал.

Тест

Последният, довършителен етап в изработката на уеб сайт е тестването му, което включва проби по функционалността на скриптове, проверка за съвместимост на различни браузъри и др.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. Георги Даскалов на

    В такъв случай би било редно да добавим и последната стъпка – Подръжка. Без нея за къде?

    Добра идея е да има готови ценови пакети за определен тип сайтове, които да включват определени функционалности и естествено елементи изграждащи цялостната визия и дизайн на уеб сайта 🙂

Коментирай в Delo.bg