IKEA се заигра с Путин и гей знамето?

0

Една снимка с продукт на световноизвестната шведска марка IKEA обиколи света. Става въпрос за калъфка за възглавница с десен с цветовете на дъгата, близък но знамето на хората с различна сексуална ориентация. Всичко щеше да мине покрай капките, ако името на памучния цветен продукт не беше… ПУТИН. Да, на името на руския президент Владимир Путин. И ако фотографията с цветните ленти върху калъфката може да Ви изглежда рекламен трик на IKEA, не бързайте да хвалите за предприемчивата кампания мебелния гигант.

Политиката на Путин непрекъснато и последователно е критикувана заради своята меко казано пренебрежителна позиция по отношение на хората с нестандартни наклонности и плеядата от радикални анти гей закони в страната.

Но, за съжаление или не случаят с калъфката за възглавница не е истински. Т.е. няма такъв продукт в сайта на шведската компания. Има такава калъфка, но името й не е ПУТИН, а СКАРУМ (SKARUM).

SKARUM

Но… това е една стратегическа рекламна хитрина, на този етап неизвестно от кого иницирана – от самата компания или от гей активисти интернет потребители, но историята помни как преди време IKEA публикува статия в руски онлайн лайфстайл портал за най-различни семейни модели, без да иска да пропагандира срещу законите в страната. Компанията има зад гърба си и друга статия за двойка лесбийки, цензурирана в Русия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg