Холивуд смекчи блясъка след атентатите в Париж

0

Развлекателната индустрия смекчава блясъка на повечето церемониите, свързани с минаване по червения килим, след атентатите в Париж. Компанията „Лайънсгейт“ оповести, че днешната премиера на филма „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 2“ в Лос Анджелис ще е в по-приглушени тонове – няма да има никакви интервюта по време на прожекцията. Подобни инициативи са често срещани, тъй като шоубизнесът реагира към смъртоносните нападения в парижката зала „Батаклан“ по време на концерта на американската рок група „Eagles of death metal“.

Холивуд намали показността след атентатите в Париж

U2 отдават почит на жертвите от атентатите в Париж

Вместо с традиционни скечове, Съботното вечерно шоу по телевизията започна с изразяващ солидарност трогателен монолог от Сесили Стронг на френски и английски език.

„Париж е град на светлината, а тук, в Ню Йорк, знаем, че светлината никога няма да помръкне“,

заяви Сесили Стронг.

Телевизия Си Би Ес оповести, че ще замени епизод, в който става дума за бомбени атаки, от сериала Supergirl с епизод за набиране на млади жени от Ислямска държава от сериала „Военни престъпления“.

Концерти в Париж и турнета в Европа бяха отменени от „U2“, „Foo Fighters“, „Coldplay“ и други групи.

Мадона, Холивуд намали показността след атентатите в ПарижМадона изнесе концерт в Стокхолм, Швеция, но по време на шоуто си заяви, че е загрижена за случилото се:

„Бях разколебана. Питах се „Защо танцувам и правя шоу, докато хора оплакват смъртта на свои близки?“. Дадох си сметка обаче, че точно това е целта на нападателите. Те искат да ни накарат да замлъкнем, но ние никога няма да им позволим това.“

Уил Смит, U2,Мадона, Холивуд намали показността след атентатите в Париж

Уил Смит

На неотдавнашната церемония за Наградите на губернатора в Лос Анджелис много знаменитости изразиха симпатиите си към жертвите, сред които и Уил Смит:

„Съпругата ми Джейда и аз бяхме будни цяла нощ. Това е толкова трудна, мъчителна и ужасна ситуация. Молитвите ни бяха за тези семейства. Това е ситуация, в която се чувстваш безпомощен. Какво можеш да направиш? Какво е решението? Как да помогнеш?“.

„Сега съм тук и нося смокинг, но всички ние почитаме жертвите на атентатите в Париж и сме солидарни с тях. Обичаме Париж. Там имаме приятели и когато в Париж се лее кръв, ние също проливаме кръвта си,“,

допълни режисьорът Пол Фейг.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg