С кръв от серопозитивни отпечатаха сп. Vangardist

0

Едно от най-популярните списания в Австрия – Vangardist взриви обществото, след като последният му брой излезе отпечатан със странна консистенция от мастило и… кръв от серопозитивни хора.

кръв, списание Vangardist

Провокацията на изданието цели да концентрира внимание върху неразбирането на HIV и СПИН и демонизирането им. Според главния редактор на изданието Юлиан Вил по този начин ръководеното от него списание, което излиза на три месеца веднъж, е взело непоклатима позиция срещу ирационалните страхове, свързани с вируса HIV и на серопозитивните като цяло.

кръв, списание Vangardist

Юлиан Вил – главен редактор на сп. Vangardist

 

Юлиан Вил подчертава, че когато държиш в ръцете си последния брой на Vangardist все едно докосваш серопозитивен човек.

„Никаква опасност не може да Ви връхлети, уверявам Ви, нищо не може да Ви се случи“,

категоричен е Вил.

Списанието „Vangardist“ е англо-германско издание, което до този момент се предлагаше единствено в дигитален формат. Горещият нов брой обаче, е изключение. На неговата корицата е изписано „ХИВ героите“. 3-ма души, носители на вируса са дарили кръв, която е смесена с печатарско мастило. Именно с тази смес е отпечатано списанието.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg