Разводът през Фейсбук – възможен

0

razvod halkiСъдът в Ню Йорк даде на жена от Бруклин правото да представи на съпруга си документите за развод чрез посредничеството на Фейсбук. Еланора Бейду Артюр от много години се опитвала да се разведе с мъжа си. Въпреки това, нито тя, нито адвокатът й били в състояние да намерят местонахождението на Виктор Сен Блъд-Джерку.

Еланора успяла да се свърже с него по телефона и така научила, че мъжът й нито има постоянно местоживеене, нито дори работи някъде. Мъжът категорично отказал да се срещне с жена си, за да му връчи документите за развода им. Пради тези причини адвокатът на Байду, Андрю Спинел, се обърнал към съда с молба за разрешение да предоставят документите по различен от традиционните методи начин.

razvod facebookСъдията Матю Купър, мотивирал решението си, като заявил че „разпространението на социалните медии“ означава, че те са се превърнали във „форум, чрез който можете да изпратите призовки“. Решението обаче, не било взето толкова лесно. Преди съдът да се съгласи да прехвърли документите посредством Фейсбук, г-жа Байду трябвало да докаже, че профилът, посочен от нея, наистина принадлежи на съпруга й.

Ако г-н Блъд-Джерку не отговори на призовката, то съдът ще бъде в състояние да признае, че е съгласен да бъде признат разводът и г-жа Еланора Бейду Артюр отново ще възвърне положението си на свободна госпожица.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg