Жените са по-добри зад волана от мъжете

0

Неочаквана констатация направиха вестник „Дейли Експрес“ и „Прес асосиейшън“ – дамите зад волана са по-добри във всяко едно отношение от мъжете! И не става дума само на практика – жените са се представили доста по-добре от представителите на силния пол и когато са били наблюдавани, без тяхно знание, на едно от най-инфарктните кръстовища – това до лондонския Хайд парк.

За самото проучване 50 шофьори са били подложени на практически задачи, а други двеста души само са били наблюдавани, докато преминават с колите си през натоварения участък в столицата на Великобритания.

жените и мъжете зад волана

Резултатите са недвусмислени – от 30 възможни точки, дамите са постигнали 23,6, а мъжете – едва 19,8.

Почти всеки трети мъж зад волана е карал с дистанция, доста по-малка от необходимата от задната броня на предния автомобил. При жените този процент е бил почти незначителен – 4 на сто.

Всеки втори представител на мъжкия пол прекалено бързо се доближавал до опасност на пътя, докато това се случвало едва при всяка четвърта дама зад волана.

Над 50 на сто от мъжете минавали на жълта светлина на опасното кръстовище, докато това правели едва 14% от нежния пол.

Жените имали преимущество и в поведението си на пътното платно – почти 40 на сто от тях били винаги любезни към останалите участници в движението, докато това се отдавало на едва 28 процента от срещуположния пол.

Вестник „Дейли Експрес“ коментира, че господата сигурно трудно ще приемат данните от проучването, направено специално за местна застрахователната фирма, тъй като само 13 на сто от мъжете смятат, че са превъзхождани от жените зад волана. Самочувствие като това има всяка трета жена шофьор. Ако искате да развенчаете още митове, свързани с двата пола на пътя – може да се изненадате приятно тук.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg