Ето коя храна се справя с кашлицата по-бързо и по-добре от лимоните и меда

0

Зимата е сезон, в който кашлицата е едно от най-досадните състояния, особено при отрицателни температури, които в момента са сковали цялата страна. Със сигурност сте пробвали не само конвенционални препарати, пастили и сиропи срещу суха или влажна кашлица. Търсили сте, може би спасение и с някои бабини илачи, споделени от Ваши роднини. Ние пък Ви предлагаме новото доказателство, че чаят и медът остават на заден план при лечението на този симптом.

Най-добрата храна, която препоръчват специалисти от университета в Хъл, ако искаме бързо и лесно да се справим с кашлицата, е… шоколадът!

Ето и аргументите на лекарите:

„Съдържащото се какао в шоколада изключително адекватно потиска досадната кашлица от всякакво естество, сравнено с всички останали натурални продукти“ –

твърди ръководителят на екипа, провел проучването – проф. Алин Морис.

http://delo.bg/show/sirop-za-kashlitsa-ot-borovi-iglitchki/До категоричните изводи учените достигнали, след като подложили на щателно изследване 163 души с кашлица. Установено било недвусмислено, че доброволците в експеримента, които приемали лекарства с шоколад срещу кашлица, се възстановили доста по-бързо, отколкото хората в контролната група. Подобрението на участниците се усетило след само два дни.

Предни експерименти с доброволци, проведени в „Imperial College“, Лондон са установили, че веществото теобромин, което се съдържа в какаото (какаовите зърна) спира раздиращата гърдите Ви продължителна кашлица. Именно теоброминът е доста по-ефикасен от кодеина, който се използва традиционно в повечето медикаменти срещу кашлица.

Ето и безценните и изпитани природни лечения, които delo.bg споделя с Вас:

природни рецепти при кашлица3 лесни и ефикасни природни рецепти при кашлица, бронхит и пневмония

 

домашен сироп за суха кашлицаНай-доброто природно лекарство срещу кашлица – прави се бързо и лесно, действа мигновено

 

направете този природен лек срещу кашлицаБез кашлица, храчки и грип с този природен лек

 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg