Дръжте винаги кестен в джоба, върши чудеса със здравето

0

Есента е сезонът на конския кестен. Ето защо от delo.bg Ви предлагаме да посетим заедно една непозната страна – място, където тъмнокафявите плодове на дивите дървета лекуват със своята широкоспектърна сила.

За никого не е тайна, че за народната медицина кестените са предпочитани за природен лек при разширени вени. Симпатичните плодове на кестеновото дърво, които са обвити в зелени скафандри с бодли, имат и неподозирани заложби.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

разширени вениНай-доброто домашно лечение на разширени вени

 

Знаете ли, че кестените зареждат, успокояват и дават нужната хармония за тялото ни. Те имат способността да филтрират с до 20 на сто електросмога, който прояжда невидимо нашето здраве.

Според футуролога Любомир Старидолски,

всеки кестен може отчасти да прочисти от организма ни вредните електромагнитни излъчвания.

Старидолски

Любомир Старидолски

По думите му, кестените пазят от т.нар. пикове на електромагнитните полета, в които сме принудени да живеем всекидневно. Достатъчно е да имаме кестен в джоба и да го държим в ръката си през деня.

Електромагнитната радиация, която идва от смартфоните, всякакви кухненски уреди и антените на мобилните оператори, позиционирани на покривите на блоковете, дори и wifi мрежите създават доста натоварена електромагнитна среда, с която сме в контакт денонощно. Човешката ДНК е свръх реактивна точно към този тип облъчване, което води до редица болести, чийто произход остава все още неясен, в това число и раковите заболявания.

Самият електросмог, според дендротерапевта Катя Симеонова, причинява доста здравословни неразположения. Сред тях са мигрена, избухливост, емоционален дисбаланс, липса на жизненост, автоимунни проблеми, нервност и др. Симеонова, която практикува в Малта, твърди, че

дивите кестени гонят подобно магическа пръчка всяко едно здравословно неразположение.

Нужно е да поставите три от тях пред монитора на личния си компютър. Скоро ще забележите, че те се свиват, тъй като филтрират негативното лъчение.

кестен

Още нашите праотци са редили в своите юрти и под постелята си през една педя кестени. Прабългарите вярвали, че се предпазват от геопатогенните лъчения, идващи от подземните течащи реки и техните магнитни силови линии.

Подхвърляме ли от ръка в ръка два кестена или ги превъртаме между пръстите си, това води до бързо успокоение, категорични са природните лечители.

Кестените зареждат нашите жизнени сили, когато сме преуморени, а пък на отпочиналите дават допълнителна доза самочувствие.

Обяснението е следното – енергията им навлиза в тялото ни през чакрите на дланите, а от там се зарежда първият ни енергиен център. По този начин кестеновата сила „потича“ по цялото ни тяло.

Натуропатите твърдят, че кестенът оздравява болните от артрит. Ако пък сънят Ви е неспокоен, или сте подложени на силен стрес, просто поставете до 9 кестена под възглавницата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

рецепта за силен имунитет с черен бъз на Петър ДимковРецепта на лечителя Петър Димков с черен бъз за подсилване на имунитета

 

Лечителят Петър Димков съветвал да добавим към благотворната сила на кестените и магията на мисълта. Тя прочиства духа, а чрез него и организма ни се подобрява. Според основателят на писаната народна медицина в България,

кестените защитават човека като натурален талисман от всякаква отрицателна енергия.

Дори просто да ги държите и въртите в дланите си, ще окажете благотворно влияние върху нервната система, сухожилията, ставите и мускулатурата си, твърдял Петър Димков.

Не трябва да се прекалява с държането на кестените в ръце. По думите на лечителя, това води до хиперактивност, особено вечер, когато може да имаме затруднения със заспиването.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg