Емилия: Според мен Галена заслужава!

5

Преди около седмица, водещият Костадин Филипов направи един доста интересен разговор с Емилия, който разбуди доста коментари и спекулации не само около професионалните, но и за личните ДЕЛА на певицата. Част от интервюто бе излъчено в ефира на ТВ7 но останаха доста интригуващи факти, които само потребителите на delo.bg могат да научат първи.

КФ: В комерсиалната музика, много хитове минават и отминават и някак бързо биват заместени от някоя нова песен. Не са толкова трайни, както преди години. Но пък през миналата година две от песните ти „Кой ще му каже“ и „Да бях от гадните“ останаха доста време в топ 10 на почитателите на попфолка, което те задържа актуална през цялата година. На какво отдаваш това?

ЕмилияЕмилия: Преди всичко много държа на текстовете за всичките ми песни до сега. Да бъдат смислени, да имат някакво послание. Не всеки път се получава разбира се, не можеш винаги да постигаш тоя ефект, който искаш. Специално за песните ми последната година доста силни неща пуснах. Нямам текстовете, които по принцип са по-лековати и по-лесно успяват. Естествено, актуалните неща ме блазнят, но винаги един проект може да бъде и комерсиален, и доста смислен.

КФ: Предстоят музикалните награди на Телевизия Планета. Очакваш ли да получиш наградата ПЕВИЦА НА ГОДИНАТА –  една от най-желаните и най-очакваните?

Емилия: Настъпва лудницата….. (смее се) С риск да разочаровам доста от моите почитатели, изобщо не съм от амбициозните изпълнителки, които се събуждат с мисълта как да получат в ръцете си тази статуетка. И изобщо не я очаквам. Напротив, имам съвсем други приоритети. Искам детето ми да е живо и здраво, както аз и всички, които обичам. Имам мечти и цели, свързани с мен, разбира се – да работя, да се развивам. Въпросната награда е част от развитието, но не смятам, че сега тази година, на този етап трябва да е в мен. Нека сме реалисти и да си говорим честно. Естествено, ако един ден е в моите ръце не мога да скрия, че ще се зарадвам, но пак казвам – не съм от изпълнителките, които целят само това как да притежавам тази статуетка. Хъс за работа не ми липсва – напротив, но не чак толкова. Имам много почитатели, които са зад гърба ми. Аз знам и чета всичко, което пишат и коментират за мен. Информирана съм, контактувам лично с доста от тях, било то във Facebook или някъде ако се срещнем.

ЕмилияВиждам какво пишат и как искат аз да съм певица на годината. Фактът, че те искат и смятат, че трябва да бъда удостоена с този приз, ми е много по-голяма награда, едно голямо облекчение. Аз работя не само за себе си, а и за тях. Голяма чест и гордост е, че са с мен и толкова силно ме подкрепят. В България има прекалено много изпълнители за малката публиката, която имаме и това, че избират и подкрепят мен ми е много ценно и важно. Имах силна година – да, но ако получавам награда искам тя да бъде нещо свързано с гласа ми и с музиката. Нещо като песен или клип, или изпълнение на живо. Не харесвам награди, които се дават просто така, за да ти се замажат очите или да се отбие номера. Мис попфолк или там някакви призове за красота и облекло са доста несериозни. Аз съм певица, имам глас, който развивам. Господ ми е дал голям талант и смятам, че заслужавам нещо, което подчертава таланта и работата ми като изпълнител, а не русата ми коса или екстеншъните и гърдите ми.

КФ: А в категорията „Най-добра изпълнителка“ коя, според теб, трябва да спечели, щом смяташ, че не трябва да си ти?

Eмилия: Ами аз като моя приятелка и като човек, който познавам съм пристрастна, признавам си. (смее се) Смятам, че Галена за сетен път е най-заслужилата певица!

КФ: Интересно явление има тази година. Конкуренцията между мъжете в попфолка е доста значителна…

Емилия: Да! Ура! (бурен смях) Ура, че има вече мъже! Станахме много гарги на клона и тези момчета направо ни освежиха обстановката.

КФ: Фики и Галин. Според теб каква ще е обстановката там? Кой ще е лидерът?

Емилия: Сега не мога да отрека успеха на момчетата. Не искам да звуча като по-старите изпълнители и да защитавам старите, което не значи, че омаловажавам труда и работата на по-улегналите мъже в бранша. Обичам си и Борката, и Коцето, и Илиян – дори Милко. Това са заслужили изпълнители, доказали се във времето. Но наистина не мога да отрека, че тази година беше на Галин и Фики. Тук искам да кажа на всички наши почитатели, които гласуват за тези награди и се сърдят после като техния изпълнител не е взел статуетка. Наградата се дава за годината, а не за цялостно творчество. Това на някои не им е ясно. Повечето фенове гласуват за самото име и са силно пристрастни.

КФ: Значи конкуренцията безспорно е между Фики и Галин. А кой е по-заслужил според теб?

Емилия: Не мога да кажа кой е по-успешният от двамата. И двамата имат силни неща. Направиха хитове, които побъркват фенките и посетителите в заведенията. Аз наблюдавам в клубовете, където пея и забелязвам какво се случва, когато пуснат тяхна песен. Големи писъци, голям кеф. Пеят им песните знаят ги, танцуват.

КФ: Следя какво публикуваш в страницата си във Facebook и ми направи впечатление, че често благодариш на много хора и не забравяш никого.

Емилия: Да, аз съм много по благодарностите. (смее се) Не обичам да пренебрегвам никого. Работим с доста хора, от които зависят нашите успехи и проекти. Далеч съм от мисълта, че сама съм си достатъчна или мога да се справя с всичко. Има професионалисти, на които разчитам било то за музиката, песните, текстовете та чак до косата и облеклото ми.

КФ: В този ред на мисли знам, че си много благодарна на своите продуценти и си казвала, че са правили някакъв много голям жест към теб, но никога не си конкретизирала или разказвала какво точно…?

Емилия: Много, много, изключително много съм благодарна на Мария и Митко Димитрови. Това са хората, които винаги са стояли зад мен и са ме подкрепяли не само за професионален план. Един силен гръб и много чисти и точни хора. Няма как да не съм благодарна. Аз почувствах тяхната подкрепа още на времето, когато бях съвсем сама. Не бях семейна, живеех на квартира. Лутах са насам-натам, още неориентирана в обстановката. И точно тогава се случи нещо много стресиращо за мен във възрастта, в която се намирах. Бях на 17-18 години, живеех в Димитровград – месеци, след като бях станала част от Пайнер. Там попаднах на една зъболекарка, която след мен е създала проблеми и на доста хора. Даже мисля, че и шефът е пострадал от нея. Тази жена ми съсипа доста голяма част от зъбите. Стана инфекция, нещата се влошиха. Абе много неприятна ситуация, която ме стресира много силно. В последствие нещата се задълбочиха. Влоших се още повече. Трябваше мигновено да намеря някой добър зъболекар. Тогава се обадих на Митко Димитров. Той се обади на негов зъболекар от София – д-р Минчев се казва. До ден днешен съм благодарна и признателна на този човек. Няма да влизам в повече подробности… Трябваше да се проведе лечение в продължение на 6 месеца. Пътувах почти всеки ден от Димитровград до София – едно голямо ходене по мъките. Тогава не разполагах с пари, знаете тези услуги са скъпи и до днес. Мария и Митко Димитрови ми помогнаха в този момент, който аз лично не искам да забравям, въпреки негативната ситуация, в която съм била. Няма как да забравя тези неща, защото колелото се върти.

Емилия

Емилия в интервю за ТВ7

Емилия и Косьо Филипов

Емилия и Косьо Филипов

Гледайте и първата част на интервюто на Емилия пред Косьо Филипов по ТВ7 от 16.01.2015 г.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!5 коментара

  1. фен на попфолка на

    Каква Галена бе, 2014 г. е годината на Преслава и само Преслава заслужава певица на годината… Галена пее фалшиво на живо и не заслужава никаква награда

Коментирай в Delo.bg