Дрон заснел среща на сърфист с два кита (видео)

0

Виждали ли сте някога сърфист да плува съпровождан от китове? Макар привидно това да изглежда невъзможно, ще видите, че в природата наистина се случват чудеса!

Австралийският фотограф Джеймън Хъдсън наскоро успял да запише една невероятна сцена, в която е увековечена срещата на два кита и сърфист. Видеото, което споделяме с Вас, направо спира дъха!

surfer1Веднага след като Хъдсън разбрал, че в близост до брега на Есперанс в Западна Австралия, плуват два невероятно големи кита, веднага направил това, което всеки здравомислещ човек би направил, а именно – изпратил личния си дрон в посока към бозайниците. Едновременно с това, приятелят на Хъдсън – Дейв Прайс, скочил на своя сърф и се заплувал към тези прекрасни създания.

„Разпънах оборудването си и задвижих дрона. Моят приятел Дейв Прайс, който живее недалеч от тук, просто заплува към китовете на своята дъска. В един момент китовете вдигнаха глави и започнаха да гледат дъската на Дейв. Те бяха много любознателни и много искаха да разберат какво е това. Накрая те сами доплували до него.“- споделя Хъдсън.

Двойката китове била толкова невероятно близо до Прайс, че сцената буквално изглежда като създадена чрез Photoshop. На въпроса дали не се е страхувал за живота на приятеля си, Хъдсън отговорил, че за щастие китовете се движели много бавно и били спокойни.

За фон на своето видео, Хъдсън поставил известната песен на Джон Ленън – „Imagine“. Изключителното видео може да видите по долу:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg