УНИКАЛНО! Магарета охраняват овце от вълци

0

Собственик на овчарник в Германия установи кой е най-добрият начин да опази стоката си. Мъжът пуска за охрана на своите млекодайни животни… магарета! Да, правилно прочетохте – магарета охраняват овце от вълчи набези!

магарета охраняват овцеИдеята си Тимо Барт обяснява простичко:

„Магаретата, за разлика от овцете не бягат. Когато са нападнати от вълци, например се изправят срещу хищниците и по всякакъв начин се опитват да то изгонят. В началото магаретата вдигат шум до Бога, а след това прогонват вълците с ритници.“

Тимо Барт, който е животновъд от долносаксонският град Твистринген скоро е купил за телохранители 3 магарета. В момента е в процес на „внедряването“ им в стадото от над 200 глави добитък.

„Невъобразимо пронизващият рев на магаретата, който наддават когато ги нападнат, е повече от страховит“,

твърди Тимо Барт.

магарета охраняват овцеПо думите му освен от вълчи набези, магаретата ще могат да охраняват стадото и от нападения от рисове и кучета. Самите чифтокопитни животни няма да позволяват на овцете да бягат, щом са сред тях. Така ще бъде избегнато щурането насам-натам на рунтавите животни, което още повече нахъсва огладнелите вълци да нападат.

Доста фермери в района са последвали примера на Тимо Барт. Не само в Долна Саксония, но и в цяла Германия популацията на вълците бързо се увеличава. Само през последните 2 години броят на хищниците се е удвоил.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg