Домашен пчелен кошер

0

Представяли ли сте си някога да може да имате пчелен кошер с мед в собствения си апартамент?

Трябва да се признае, че на пръв поглед това е наистина една много странна и нестандартна идея. Дизайнерите от Philips, компания известна предимно с производството на потребителска електроника, представила своя проект с името „градски кошер”, чрез който хората ще имат възможността ежедневно да се наслаждават на пресен мед, произведен в собствения им дом.

URBAN-BEEHIVE-Bees-HomeДомашният кошер представлява устройство, което се състои от две части. Едната му част ще бъде със специално място за поставяне на саксия с растение, което ще изкушава пчелите. Тази част трябва да бъде монтирана на външната стена на апартамента или къщата. Другата част представлява стъклен кошер, в който пчелите ще изградят восъчни пластове. Стъкленият корпус ще позволява на притежателите на уникалния кошер да наблюдават очарователния живот на пчелите, а през стъклото ще бъде пропускана навътре само оранжева светлина.

beehive_hr1

Разбира се, през определени интервали от време ще може да изваждат от кошера восъчни пити. Това ще бъде възможно чрез прост механизъм, който ще пуска дим на пчелите и така ще ги успокоява. Тогава просто остава само да се вдигне капака и … готово!

В последните години се наблюдава голям спад на пчелните популации. Дизайнерите от Philips подчертават, че домашният пчелен кошер трябва да бъде с второстепенно значение и няма нищо по-важно от това, да се спасят пчелите. Какво е Вашето мнение за домашния пчелен кошер? Смятате ли, че е добра идея? Пчели отдават почит на икони – още една вълнуваща история!

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg