„Вечеря в небето“ възможна и в Гърция

0

вечеря в небетоЕдин необичаен празник на влюбените предстои за 11 двойки в Гърция. 22-ма души ще се насладят на дебютната за южната ни съседка вечеря във въздуха и то навръх 14 февруари.

Романтичната вечеря ще бъде като в 5-звезден ресторант, но… високо в небето. Масата буквално ще плува в облаците, а трима души обслужващ персонал ще се грижат за доброто настроение и ще задоволяват кулинарните претенции на двойките по време на необичайното отбелязване на Св.Валентин.

вечеря в небетоНа 50 метра над земната повърхност за празничната вечеря на 11-те влюбени двойки ще се грижат един сервитьор, готвач, който ще подготвя 4 изкусни гозби и десерт и аниматор, за да бъде преживяването незабравимо и да не мислите, че краката ви висят в нищото, докато казвате на любимия човек „Обичам те!“ или бавно отпивате глътка шампанско, например.

Иновативната, но рискована идея се реализира за първи път преди 7 години от белгийска компания. Оттогава проектът “Вечеря в небето” се е осъществил в 8 други европейски градове като Париж, Рим, а сега и Атина. Кран повдига специално изградена платформа на 50 метра височина, откъдето гледката е величествена.

вечеря в небетоОсвен че не се допускат хора под 1,50 м., по време на въздушната вечеря е забранено да носите страховете си. Напълно изключено е до Вас, освен избраницата на сърцето Ви да седи и г-ца Аерофобия!

Има и скептици, които гледат с недоверие на подобно преживяване и то в момент, който предполага хората около масата да са отпуснати и в добро състояние на духа. Цялата структура на импровизираната маса за вечеря във въздуха е проектирана в съответствие с всички евростандарти за изграждане и експлоатация на мега съоръжения в увеселителни паркове. Още повече, че подобна конструкция вече е изпробвана в над 45 държави по целия свят, след като е преминала всички тестове за безопасност.

вечеря в небетоТайната, за да се насладите максимално на предложеното Ви предизвикателство е… да не гледате надолу, а само напред и към човека до Вас. Изникват и въпроси като „Има ли силни ветрове там горе?“ и „Ако времето е лошо, какво ще ни предпази сухи?„. Веднага отговаряме – въпреки спорадичното наличие на студен вятър има специални технологии – газови нагреватели, които няма да Ви позволят да усетите хлад. Самата конструкция е покрита с обширна тента, така че и евентуални превалявания няма да нарушат комфорта Ви. Разбира се, всички гости на въздушната вечеря са обезопасени с колани към специалните седалки около широката маса във въдуха.

вечеря в небетоЦената за удоволствието, наречено въздушна вечеря над Атина ще струва по 120 евро на всеки влюбен. Таксата е валидна само за събота, 14 февруари, а сумата за ентусиасти ще се променя във възходящ тренд, твърдят собствениците на съоръжението.

Атракционът “Вечеря в небето” вече е изграден в Технополис, Атина, ще отвори врати от 19:30 ч. до 21:30 ч. Общата продължителност на вечерята е един час и половина. Докато чакаме впечатления от гръцката столица, нека си припомним как премина „Вечеря в небето“ в Талин през юли 2012 г.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg