Дъската за рязане е опасна за здравето, особено през лятото! Ето как да я миете правилно

0

Всяко домакинство ползва в кухнята си поне една дъска за рязане – пластмасова или дървена. Знаете ли обаче, че неправилното й миене може да ви докара доста коварни заболявания, без да подозирате?

Специалистите от Expert Home Tips съветват как да почиствате ефикасно

дъската за рязане, на която обработвате всекидневно различни продукти – от салата до меса и риба.

дъска за рязанеСамо със сапун и вода няма как да елиминирате опасността от хранително отравяне, особено в сезон като летния. Препаратът на кухненската мивка не е достатъчен, дори е безсилен, за да почисти изцяло хранителните патогени. С пълна сила това се отнася особено, когато дъската за рязане е била ползвана за разфасоване на сурово месо, например. В него има доста опасни причинители на хранителни отравяния, сред които салмонела и ешерихия коли.

Спецовете съветват, че най-ефикасно може да унищожите остатъците от хранителните патогени по дъската за рязане единствено като я почиствате регулярно с белина. Другата опция е да ползвате гъста паста, която може да приготвите от сол, сода и малко вода.

Според статистиката, само в Съединените щати отделяните разходи за заболявания годишно, които са причинени от различни хранителни патогени, са между 9 милиарда и 13 милиарда долара.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

как да почистя пералнятаОтстранете коварния мухъл и неприятните миризми от пералнята само с две съставки

 

как да почистим ютията6 начина как да почистим ютията лесно и бързо

 

как да премахнем неприятната миризма на пот от подмишниците ниКак да премахнем миризмата на пот без дезодорант

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg