Дарете и Вие на дете без родители

0

Национално сдружение на сираците у нас започна инициатива за подпомагане децата в приемни семейства и приемните им родители. Целта е да се изкарат възможно най-много деца от институции и да бъдат приети в семейна среда.

„Важно е за всяко дете да живее в близки до семейната среда условия. Само там ще научат всичко за семейните ценности и ще получат възпитание и грижа“,

заяви за delo.bg Слави Михайлов, председател на сдружението.

Днес в зала „Варна“ в морската ни столица той, Лидия Маринова, която е зам.-кмет и Луиза Каспарян – началник на отдел „Социална закрила, подариха първата компютърна конфигурация на 11-годишно дете от града.

Варна, дарение, дете, сирак

Държавата дава по 227 лева на приемните родители, които от сдружението коментираха, че са крайно недостатъчни, за да бъдат посрещнати нуждите на детето. От сдружението се надяват със своята инициатива да бъдат подтикнати хората да помогнат и да дарят своя стара компютърна техника, книги, играчки и други необходими за едно дете вещи, за да се помогне на родителите и децата.

Според Слави Михайлов и колегите му, инициативата ще стимулира още много хора да помогнат на деца от домове. Той коментира, че това е една нова инициатива, която до сега не е правена и се надява да бъде разгърната в национален мащаб.

Всички желаещи да се присъединят с дарение към това благородно начинание могат да се свържат с Национално сдружение на сираци в България, откъдето ще им дадат пълна информация.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg