Дърдоренето на принц Хари изтормози немски ученици

0

Десетки хиляди подкрепиха немски ученик, отправил призив да се оттеглят от изпит по английски език, в който децата трябваше да разберат какво говори британският принц Хари. Ученикът в едно от училищата в Северен Рейн – Вестфалия Дарио Шрам смята, че въпросите за изпита са прекалено сложни. Тай успял да събере повече от 43 000 подписа в петиция, която е била публична на сайта Openpetition.de за повторно провеждане на изпита.

Особени затруднения учениците имали с аудиозаписа с изказване на принц Хари. Шрам обаче смята, че това е било наразбиращо бърборене на изказването на внука на британската кралица, което почти никой не е разбрал.

Представител на учителската асоциация Lehrer NRW Бригите Балбах споделя същото мнение. Според нея, да се разбере речта на принц Хари се оказало не толкова проста задача дори за учителите. Проблемът бил сериозен и заради качеството на аудиозаписа.

В другата задача от изпита била използвана песента на южноафриканската певица Мириам Макеба. По мнението на Шрам, този текст изобилствал с непонятен африкански сленг, а в изпитните въпроси за Апартейда се срещали още непознати за учениците думи.

Изпитът по английски език в Северен Рейн – Вестфалия се проведе миналия четвъртък, 18 май. На него са се явили 100 000 ученици от десети клас.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg