Бумеранг, хвърлен в Космоса, връща ли се? (видео)

0

Дали бумеранг, хвърлен в Космоса, ще бъде в състояние да се върне обратно при собственика си? Определено много добър въпрос. Тези от вас, които реално вече са имали нещо общо с бумеранга знаят, че правилното му хвърляне, което да го накара да се приземи обратно във вашите ръце, е много трудно.

Takao DoyНо нека се върнем към основната тема дали хвърленият в космоса бумеранг ще се върне изобщо обратно. Японски астронавт решил да задоволи любопитството си и да хвърли бумеранг вътре в космическата станция. Той направил това и защото бил помолен от световния шампион в дисциплината хвърляне на бумеранг – Ясухиро Тогай. Както можете да видите във видео, което споделяме с вас, бумерангът севръща обратно при астронавта. Буквално опровергавайки всички физични закони, кацнал в ръцете на японеца. Самият астронавт споделя, че поведението на бумеранга било абсолютно същото, каквото е на Земята. Но, всъщност експериментът е лишен от смисъл. Защо ли? Защото се оказва, че определяща за траекторията на бумеранга  не е гравитацията, а въздухът.

При хвърлянето на бумеранг важат същите закони, каквито и при накланянето на велосипед, когато искате той да завие. Поведението на бумеранга би било съвсем различно, ако бъде хвърлен в открито космическо пространство, при липсата на въздух и гравитация, върху него няма да въздействат никакви аеродинамични сили. Бумерангът би летял в космоса, точно както би го направил и хвърлен в Космоса камък – просто би летял напред. За любопитните – споделяме с Вас това видео, записано на космическата станция!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg