Край на бръчките след този научен пробив

0

Бръчките скоро могат да останат в миналото след като учени от университета на Пенсилвания откриха как се регенерират мастните клетки, които поддържат свежестта на кожата.
Откритието ще доведе не само до създаване на нов вид подмладяваща терапия. То ще даде възможност да бъде разработен метод за зарастване на рани без белези.

край на бръчките с този нов научен пробивУчените са се съсредоточили върху мастни клетки, наречени адипоцити, каквито обикновено има в кожата, но намаляват с годините. Липсата им е една от главните причини за появата на дълбоките бръчки. Учените са успели да уловят важен сигнализиращ протеин от рани с космени фоликули в тях. След това са го използвали, за да накарат клетките, образуващи белези, да се превърнат в адипоцити, необходими за младежкия вид на кожата.

Процесът може да бъде доразвит в инжекция, подобна на ботокс, или дори да бъде създаден крем. Изпитанията са направени с мишки и с човешка тъкан в лаборатория.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лимонов сок за кожата на лицето6 ползи от лимоновия сок за кожата на лицето

 

Както вече delo.bg писа, през лятото на 2015-та японски учени пък доказаха, че

бръчките около очите ни са по-дълбоки, в сравнение с тези на челото ни.

Причината – мастните жлези край клепачите и очните орбити са в пъти по-малко от тези в участъка между веждите и косата. С доказателствата от това изследване специалистите буквално хвърлиха катран по пътя на световните козметични гиганти, които правят значително състояние от производството на околоочни продукти. Недвусмислено учени от два университета от Страната на изгряващото слънце потвърдиха, че дори най-силният крем не може да изглади бръчките покрай очите ни. Вижте още по темата тук:

бръчки, очиОткриха защо край очите бръчките са по-дълбоки

 

В края на август същата година изследователски екип учени от Института за изследване на стареенето в Калифорния доказа, че прекалената употреба на козметични продукти, богати на витамините C и E може да ускори процеса на стареене на кожата, вместо да го спре. За съжаление, често забравяме това, че козметиката дори да бъде използвана пестеливо, не е достатъчно, за да задържим младостта за по-дълго. Без физически упражнения и здравословна диета няма да се постигне нищо. Вижте още по темата тук:

бръчки, очиКремовете против бръчки са с обратен ефект

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg