Бирата Ви горчи? Сменете музиката!

0

Всеки почитател на бирата е имал моменти, в които любимото му пиво не е било с вкуса, който е очаквал. Знаете ли каква е причината, ако пенливата кехлибарена течност нагарча или пък сладни? Няма да повярвате, но… ключът към добрия или лошия вкус на бирата е… неподходящата музика. Според учени от Свободния университет в Брюксел, музиката, която слушате докато пиете бира или вино влияе на вкуса и дори може да промени усещането за алкохолното съдържание.

Специалистите от Брюксел дали на доброволци една и съща марка бира, но им пуснали различна музика. Какво било учудването на учените, след като установили, че участниците в експеримента описват вкуса на бирата в зависимост от звуковите стимули.

ако бирата Ви горчи, сменете музиката, която слушате

Например, на саундтрак от филм на „Дисни“ пивото им се сторило сладко, вкиселявали бирата мелодии с пискливи звуци, а на фона на песни с преобладаващи басове, ниско алкохолната напитка описвали като по-плътна и дори по-горчива.

„Демонстрирахме за първи път, че е възможно да бъде модулиран систематично възприеманият вкус и сила на пивото със звукови средства. Ефектът си има име – синестезия. Дължи се на прехвърляне на стимула за едно сетиво върху мозъчния център за друго“ –

заяви ръководителят на проучването, д-р Фелипе Карвальо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

ако бирата Ви горчи, сменете музиката, която слушате5 начина за употреба на бира в бита и градината

 

мъж събра 18 тона капачки от бираГоворейки си за бира, съвсем скоро колекционер чудак от Австрия се похвали със сбирката си от

10 милиона капачки от бира!!!

И това ако не е за Гинес, здраве му кажете! Да, прави сте, със сигурност е необходим същия брой бирени бутилки, за да се запълни колекцията. 🙂 Ханс Хейланд (на снимката) със сигурност не е изпил толкова количество бира. По думите му, повечето експонати са му били дадени от негови приятели.

Доста от капачките в колекцията му били пратени по пощата, след като неговото хоби станало обществено достояние. Дори националното радио и телевизия на Австрия оповестиха, че мъжът от Ибс, град западно от столицата Виена, от пет години събира бирени капачки.

мъж събра 18 тона капачки от бираТази ултра голяма колекция тежи

18 тона.

Наскоро Ханс продал за 1500 евро капачките на компания за изкупуване на скрап и ще дари парите на семейство в нужда от района, в който живее.

И още любопитни „бирени“ теми:

Бира, употребаБиблейска бира сваля високо кръвно и топи килограми

 

Бира, употребаВсяка бира увеличава мъжкото… достойнство

 

Бира, употребаЧаша бира на ден прави мъжете хищници в леглото

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg