Бира вместо олио при готвене гарантира не само здравословно хранене, но и сигурно отслабване

0

Олиото бавно, но сигурно отстъпва място на бирата при готвенето, твърди Тоби Амидор – американска специалистка по здравословно хранене. Редица авторитетни издания цитират Амидор, която гарантира, че

замяната на растителната мазнина с бира при готвене ще доведе до сигурно и дългосрочно отслабване.

Редица са и предимствата за здравето на човека, допълва специалистката. Ако трябва да направим съпоставка в цифри, то

в 1 супена лъжица от олиото се съдържат 120 калории, докато лъжица бира има само 75 калории.

Бира вместо олио при готвене

Един от съветите на Тоби Амидор е да задушаваме месото в тъмна бира:

Бира вместо олио при готвене“ Така освен редуциране на калориите, ще придадем на месото прекрасен аромат. Крайният резултат е много по-здравословна и питателна храна, в сравнение с месните продукти, които се приготвят само с олио.“

Нещо много важно –

в процеса на стандартна термична обработка храните губят голяма част от своите полезни витамини и минерали, но при използване на бира вместо олио те в голяма степен се запазват.

Това е така, защото алкохолът, който се съдържа в пивото, пръв се изпарява.

Бира вместо олио при готвенеБира може да се използва и при приготвяне на захарни изделия. Така например тъмна бира може да е ключова съставка и при шоколадова торта. Тя отново ще блесне с много по-малко калории.

„В бирата се съдържат ключови за нашето добро здраве количества витамин B, фосфор, магнезий и селен. Замяната на олиото с бира при готвене със сигурност ще подобри здравословното ни състояние“ –

категорична е Амидор.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Бира, употреба5 начина за употреба на бира в бита и градината

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg