Режимът и безценните съвети за дълъг живот на 105-годишен японски лекар

0

Запознайте се с доктор Шигеаки Хинохара от Япония. Този лекар е на 105 години, тежи 60 кг и това е телесното му тегло откогато е бил на 30 години. Убеден е, че поради неговата здравословна диета е успял да достигне до тази възраст.

съветите на японски лекар за дълъг животД-р Шигеаки Хинохара е най-старият лекар в Япония и в света. Той е председател на Съвета на настоятелите в болница Сейнт Люк в Токио. Изнася лекции за правилно хранене в цялата страна и е постоянно зает.

Публикувал е над 150 книги, след като навършва 75 години. Една от тях „Живей дълго, живей добре“ е продадена в 1,2 милиона копия. На фона на впечатляващата му биография никак не е чудно, че столетникът насърчава хората да живеят дълъг и щастлив живот, като самият той е най-добрият пример за това. Лекарят казва, че енергията идва, когато ние се чувстваме добре, а не заради това, което ядем и многото сън.

Д-р Хинохара счита, че няма нужда от строги правила за вечеря и часове, предназначени за спане. Всички дълголетници, независимо от тяхната раса, пол или националност, имат едно общо нещо – те не са с наднормено тегло. Ето неговите принципи за живота:

Храната е най-важното нещо

За закуска той пие чаша плодов сок в комбинация с една супена лъжица зехтин или чаша мляко с малко смляна леща и един банан. За обяд яде мляко и 2-3 бисквити или, ако е зает, не яде нищо. Също така, казва той, когато е фокусиран върху работата си, никога не чувства глад. За вечеря яде плодове, малко риба с ориз и 90 грама тлъсто месо два пъти в седмицата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

плановете, щастие, животУникални техники за контрол над съзнанието

 

Бъди зает и гледай само напред

Този доктор е толкова зает, че неговият график за лекции и обичайната му работа в болницата са запълнени с една година напред. Противно на общоприетото схващане, лекарите не могат да лекуват всичко. Той вярва, че животните и музикалната терапия могат да направят повече от това, което докторите могат да си представят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

уроци по щастие от най-щастливия човек в светаКак да бъдем щастливи според най-щастливия човек на света

 

Ако искате да сте здрави, качвайте се по стълбите и носете собствения си багаж

Доктор Шигеаки Хинохара взема по две стъпала наведнъж, за да поддържа мускулите си в добра форма. Всеки ден той се опитва да изкачва между 2000 и 2500 стъпала в бавно темпо, защото използва бастун.

Болката е нещо мистериозно

съветите на японски лекар за дълъг животНай-добрият начин да забравите за болката е да се забавлявате. Доктор Шигеаки Хинохара казва:

„Не се притеснявайте твърде много за материалните неща. Не забравяйте, че когато смъртта дойде, вие няма да вземете нищо със себе си!“ 

Науката не третира хората по себе си

Лекарят смята, че науката не третира всички еднакво, но болестите са индивидуални. Той твърди, че за да лекуваме болестите, трябва да ги познаваме, както и лекарствата – много добре.

Намерете своя герой и се опитайте да бъдете по-добър от него

Той гордо казва, че неговият герой е баща му. И когато се озовава в сложна ситуация, се замисля какво би направил именно неговият родител.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Филис Сю е на 93 и е по-жизнена отвсякогаНа 93 г. Филис Сю разкри тайната на силния си дух: „Движете се, учете и слушайте!“

Животът е пълен с инциденти и възможности 

През март 1970, когато докторът е на 59 години, той лети от Токио до Фукуока. Самолетът му е отвлечен от фракция на японската комунистическа лига. Така той прекарва следващите 4 дни на седалката при 40-градусова жега. Вместо да изпадне в шок, лекарят разглежда случилото се като експеримент. И забелязва, че човек забавя реакциите си в критична ситуация.

Чудесно е да имаш дълъг живот

От собствения си опит в живота доктор Шигеаки Хинохара казва, че в първите 60 години ние работим  за семейството и постигането на нашите цели, а след това насочваме енергията си в полза на обществото. Самият той е бил доброволец 65 години. Сега той все още може да посвети на работата си до 18 часа всеки ден от седмицата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg