Безценни съвети и идеи за една незабравима Новогодишна нощ

0

Ако приемем Рождество за тих и светъл празник, в който не облеклото, а настроението и духът на надеждата са водещи, то посрещането на Нова Година отприщва повече купонджийски емоции.

Не че нашенеца не огърмя орталъка още в тихата свята нощ, но когато иде реч за манталитет, нищо не може да ни учуди… И докато по Коледа обръщаме внимание най-вече на гозбите от трапезата и подаръците за близките, то в последния ден на годината искаме да сме по-цветни и по-щури отвсякога. Да изпратим старата година със смях и веселие, да загърбим лошото и да дадем път на предстоящите предизвикателства.

В различните краища на света има всякакви странни традиции за този ден. Обединява ги вярата, че ще донесат късмет и благополучие. Датчаните например чупят неизползваните през годината съдове, хвърляйки ги по вратите на приятели и близки. У нас до чупене обикновено се стига след употребата на доста количество огнена вода, и то на вече използваните съдове.

Новогодишната нощ, Нова година, парти, дрескод, как да се облечемВ Еквадор точно в полунощ горят хартиени чучела, заедно с направените снимки (сещам се кои чучела биха се горили у нас). Испанците считат поглъщането на 12 зърна грозде за добра поличба. Във Филипините всичко трябва да е кръгло, храната, дори дрехите (ние май залагаме на телесната кръглост).

В някои държави на Южна Америка носенето на съответен цвят бельо ще определи късмета  за идущата година. Червеното предвещава любов, златното – здраве, а бялото мир. В Боливия имат нещо подобно на нашия обичай за питката с парата. Там обаче изпичат монетите в сладкиш и носят късмет на онзи, който ги намери.

Отличителният белег на Новогодишната нощ е нейния блясък.

Ако през годината ви се е налагало да спазвате определен дрес код на работното място, или сте се съобразявали с условията на градската среда, сега е момента да проявите своята артистичност. Не е задължително да сте резервирали скъп хотел и ресторант, за да изберете бляскава визия. Дори в условията на домашния уют може да се поглезите като истинска принцеса. Задължителната малка черна рокля в гардероба на всяка дама може да освежите с обилно полети аксесоари в злато или сребро. Тук принципът е колкото повече, толкова повече. Важното е да сте по-блестящи отвсякога, дори и да е малко претрупано.

Новогодишната нощ, Нова година, парти, дрескод, как да се облечем

Експериментирайте с различни материи и принтове – кожена къса рокля в комбинация с цветен блейзър и за акцент ярки червени чорапи. Панталон на цветя със същия десен обувки на висок ток ще удължат неописуемо краката. Като допълнение може да завършите с топъл кашмирен пуловер. Вечерята у дома не предполага пижамено парти и раздърпани от кучето пантофи. Спортен панталон в ярък цвят с модерни спортни обувки са също толкова удобни, особено за по-младите. Когато се чудите какво да облечете, най-лесно е да заложите на блестящ метален топ (златист). Той ще е в унисон с почти всичко от гардероба Ви.

Новогодишната нощ, Нова година, парти, дрескод, как да се облечемСтарата вечерна рокля, комбинирана с ярки чорапи е добър вариант за охарчения ви след Коледа портфейл. Ако заложите на строга елегантна визия в черно, то акцентирайте със супер скъпи и впечатляващи обувки. В сребристи или златни отенъци те могат да бъдат и с равно ходило. Само така ще танцувате на воля до зори. Коприна, сатен, дантели и пълни шепи с перли – може се  да добавят дори към плетено поло. Рокерски боти пък смело може да се съчетаят с блестящата празнична рокля. Елегантна къса кожена пола чудесно хармонира с пуловер, а любимите дънки може отново да са с вас, обградени обаче с ярки метални блузи и аксесоари.

Накратко, дрескодът за Нова година е лишен от всякакъв код… Така или иначе, в един определен момент от нощта, Вашето единствено облекло ще бъде настроението!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg